Oznanila, 19. januar 2020

Od 18. do 25. januarja (do praznika Spreobrnitve apostola Pavla) poteka molitvena osmina za edinost kristjanov. Njen namen je približati različne krščanske tradicije, obrede in običaje.

Sobota, 25. januar, od 9.00 do 13.00 ure je dan odprtih vrat za osnovnošolce, njihove starše ter vse, ki jih zanima življenje in delo na Škofijski klasični gimnaziji in v Jegličevem dijaškem domu v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu nad Ljubljano. Informativna dneva bosta v petek, 14. februarja, ob 9.00 in 15.00, ter v soboto, 15. februarja, ob 9.00. Podrobnejše informacije na www.stanislav.si

Nedelja, 26. januar, nedeljaSvetega pisma. Peš romanje na Vrhniko. Odhod z Brezovice je ob 12.00; sv. maša na Vrhniki ob 16.00 uri.


Nedelja, 26. januar, ob 19.00 uri v Marijinem domu Antonov večer. Z nami bo uveljavljen novinar in avtor dokumentarnih oddaj Pričevalci, g. Jože Možina. Pred kratkim je izdal odmevno knjigo z naslovom Slovenski razkol, v kateri opisuje našo medvojno in povojno preteklost.
Na srečanju nam bo predstavil svoje raziskovanje in pričevanja ljudi, knjigo pa bo na srečanju možno tudi kupiti.

Od 26. januarja do 1. februarja bo na Viču Svetopisemski maraton, pod geslom “Živite kot otroci luči”. Uvodna sveta maša bo ob 10.00 v cerkvi sv. Antona na Viču. Ob 11.15 bo otvoritev, sledi tržnica in začetek branja v kapeli. Po večerih se bodo (v posameznih prostorih župnijskega doma) odvijali tudi spremljevalni svetopisemski dogodki z gosti.

About

View all posts by