Oznanila, 18.2.2017

Spoštovani starši prvoobhajancev!
Danes v soboto, 18.2., so otroci in animatorji v Marijinem domu na Bledu na duhovnih vajah bili tudi pri sveti maši. Ob koncu so otroci zaželeli pozdrav svojim staršem, ki ga, kot župnik, z veseljem posredujem.
V nedeljo ste starši povabljeni na Bled. Ob 10h bo skupno srečanje in nato ob 11h sv. maša.

V soboto, 25. 2., povabljeni na ogled filma z naslovom Kaplja na vedru, ki bo ob 20h v Marijinem domu. Kaplja na vedru je 45 minutni igrano-dokumentarni film, ki prikazuje bogato osebnost škofa Smeja in predstavi njegovo živo pričevanje o času, v katerem je živel, in o delu, ki ga je opravil. Film je poimenovan po istoimenski pesniški zbirki škofa dr. Jožefa Smeja, ki je izšla leta 1992. Simbolično naslov pomeni, da je tudi sam kot kaplja, majhen, skromen, a v svojih delih velik.

Postno romanje – GOSPA SVETA NA KOROŠKEM, sobota, 4. 3. 2017. Odhod izpred cerkve na Viču ob 7:30, vožnja preko prelaza Ljubelj na Koroškem, skozi Celovec do Gospe Svete (Maria Saal). Slovesna maša ob 10h v baziliki, po maši prosto za okrepčilo in osebne pobožnosti. Obisk Vojvodskega prestola v bližini. Povratek domov po Koroški ob Vrbskem jezeru, skozi Karavanški predor. Pozno kosilo bo v Žirovnici v gostišču Trebušnik. Povratek v zgodnjih večernih urah. Prispevek za vožnjo, cestnine, tunelnino, kosilo je 25€ .

About

View all posts by