Oznanila, 13.8.2017

Na praznik Marijinega vnebovzetja, v torek, 15. avgusta, je sv. maša zjutraj ob 8h in zvečer ob 19h. Po večerni maši je procesija z Marijinim kipom.  K maši in procesiji na Veliki šmaren še posebej povabljene narodne noše in člani vseh društev in skupin v občini Brezovica in Log-Dragomer, še posebej gasilci vseh gasilskih društev v naši župniji.

Poletni oratorij za otroke bo od ponedeljka, 21.8., do petka, 26.8., na Brezovici. Vodilo oratorija je: Dotik nebes. V oratorijskem tednu bomo z otroki spoznavali življenjsko poslanstvo Marije Božje matere. Odkrivali bomo njeno poslanstvo preko oznanila nadangela Gabrijela, njen odhod k sorodnici Elizabeti, potem ob rojstvu Božjega sina Jezusa in njeno spremljanje ob smrti na križu. Predvsem pa naj bo pred nami njen zgled trdne vere ob vstajenju Jezusa in ob prihodu Svetega Duha na Binkonštni dan, ko je bila skupaj s prvimi kristjani, Jezusovimi učenci.

Žegnanje na Logu bo na Jernejevo nedeljo, 27. avgusta. Sv. maša bo v cerkvi na Logu ob 10h.

Vpis otrok k verouku za prvi razred in v višje razrede bo v petek, 1.9., od 15h do 19h in v soboto, 2.9., od 8h do 13h in od 17h do 19h. Urnik verouka bo na voljo po 20. avgustu, v času poletnega oratorija, v cerkvi pri verskem tisku in na spletni strani župnije. Pri vpisu otroka boste lahko dobili potrebne učbenike, delovne zvezke,  liturgične zvezke in prispevali dar za katehezo. Učbenike si lahko sposodite tudi od starejših otrok.

Začetek verouka bo v ponedeljek, 4. septembra. Druga nedelja v septembru, 10.9., bo katehetska nedelja. Pri maši se bomo še posebej priporočili Svetemu Duhu in prosili za modrost.

About

View all posts by