Oznanila, 10.12.2017

Srečanje ŽPS je v ponedeljek, 11. decembra, po sv. maši, ob 19:40 uri. Povabljeni že k sv. maši.

Začetek božične devetdnevnice je v soboto 16. decembra. Vsak večer bomo pričakovali prihod Odrešenika. Otroci modo s svečkami oblikovali sprevod po cerkvi in spremljali sv. Jožefa in Marijo na poti v Betlehem. Povabljeni starši skupaj z otroki.

Na 3. adventno nedeljo bodo skavti prinesli luč miru iz Betlehema v našo župnijo. Sprejeli jo bomo pri sveti maši na Brezovici, Logu in v Vnanjih Goricah.

Sveta spoved pred božičnimi prazniki: spoved bo v času božične devetdnevnice pred sveto mašo. Spovedni dan pa bo na tretjo adventno nedeljo, 17. decembra, od 17:00 ure dalje, ko bo na voljo več spovednikov. Vzemimo si čas za duhovno pripravo na praznik Gospodovega rojstva. Gospod nam govori preko Božje besede, ki je v Svetem pismu, deluje pa po svetih zakramentih.

Sveta spoved za mlade:
VIČ, ponedeljek, 18. december, ob 19:00,
RAKOVNIK, petek, 22. december, ob 19:30.

 

Božični koncert simfoničnega orkestra Cantabile je soboto, 23. decembra ob 19.30 uri v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani, pod vodstvom dirigenta Marjana Grdadolnika. Pojejo: komorni zbor Ipavska in MePZ Adoramus Logatec ter Mojca Bitenc, sopran; Lucas Somoza Osterc, bariton.

Na četrto adventno nedeljo, 24. decembra, so dopoldan svete maše kot vsako nedeljo.

Zvečer pa obhajamo prvi sveti večer – ki je pred praznikom Jezusovega rojstva. Na sveti večer je maša na Logu v cerkvi na gričku ob 17:30 uri. Otroci in starši ste povabljeni da z baklami ali svetilkami pridete k sveti maši v cerkev.  Za starejše bo mogoč prevoz do cerkve tudi s kombijem s parkirišča pred trgovino, kjer vas bodo počakali gasilci. V primeru slabega vremena bo maša v kapeli. Sporočeno bo v nedeljo zjutraj pri maši in na spletni strani.
Na prvi sveti večer je sveta maša prav tako ob 17:30 v Vnanjih Goricah in nato na Brezovici ob 19:00 uri, ko bo med nami tudi upokojeni nadškof msgr. Alojz Uran.

S polnočnico ob 24:00 na Brezovici vstopamo v skrivnost rojstva Jezusa Kristusa. Naj bo to noč miru in veselja, da nam je Bog tako blizu, da želi živeti z nami!

Pol ure pred polnočnico, ob 23:30 uri se bo začela božičnica – duhovna priprava na sveto mašo.

Na praznik Jezusovega rojstva – Božič, 25. decembra, bodo svete maše kakor v nedeljo: ob 7:00 Brezovica, 8:30 Vnanje Gorice in Log – kapela in ob 10:00 Brezovica.

Dan samostojnosti in enotnosti, 26.12. Sveta maša za domovino bo v Dragomeru – v cerkvi – ob 10:00 uri.

Praznik Svete Družine je na prvo nedeljo po božiču, 31. decembra. Ta dan bo poleg blagoslova otrok pri sveti maši tudi zahvalni dan za preteklo koledarsko leto, ki ga zaključujemo.

About

View all posts by