Oznanila, 1.1.2017

Zahvala vsem, ki ste pripravljali božično praznovanje: vsem, ki ste postavljali jaslice na Brezovici, na Logu in v Vnanjih Goricah, vsem, ki čistite in krasite cerkve v župniji in kapelo, vsem pevcem, zborovodjem, organistom in pritrkovalcem ter vsem bogoslužnim sodelavcem.

Vsem, ki ste naročeni na Družino, Ognjišče in druge verske časopise ali revije, se v imenu katoliških založb iskreno zahvaljujem. Naj bo tako tudi v prihodnje. Če je v vaši moči, spodbudite še koga k naročilu verskih in duhovnih revij. Lahko pa je naročilo tudi vaš dar ob pomembnih življenjskih dogodkih: praznovanje rojstnega dne, prvega svetega obhajila, svete birme, poroke…

V ponedeljek, 2.1., bo po maši srečanje molitvene skupine Beseda življenja. Naslov srečanja: »Kristusova ljubezen nas priganja« (2 Kor 5,14).

V torek, 3.1., se začenja redni verouk.

V četrtek, 5.1., je tretji sveti večer pred praznikom svetih treh kraljev. Na praznik svetih treh kraljev v petek, 6.1., se pri večerni maši ob 19h zberejo vsi veroučenci in njihovi starši. Nekateri otroci ste že prinesli svoj adventni dar k jaslicam. Vsi ostali pa ste povabljeni, da kakor trije kralji, prinesete svoj dar, pripravljen v adventnem času, ta dan k jaslicam. Vaši darovi bodo namenjeni za otroke v misijonskih deželah.

Na ta dan je tudi prvi petek v mesecu januarju. Ob 15h bo na Brezovici molitev rožnega venca Božjega usmiljenja. Zvečer po maši oblikuje molitev pred Najsvetejšim molitvena skupina Prenova v Duhu. Obisk starejših in bolnih na domu bo šele na prvi petek februarja, 3.2.

Na prvo soboto, 7.1., bo ob 9h na Brezovici srečanje za ministrante. Zvečer pred sv. mašo bo molitev rožnega venca, po maši pa litanije Matere Božje.

Na nedeljo Jezusovega krsta, to je vedno prva nedelja po prazniku Svetih treh kraljev, letos 8.1., zaključimo »božični čas« in vstopimo v »čas med letom«. Jaslice, spomin na Jezusovo rojstvo, pa še ostanejo do praznika Gospodovega darovanja v templju – Svečnica, 2.2. (to je 40-ti dan po rojstvu Jezusa).

About

View all posts by