Oznanila – 29. nedelja med letom – 20. oktober 2024 – misijonska nedelja

Torek, 22. oktober, ob 19.30 je v župniji Vič, v Elizabetini avli, pogovor: Za pravico do groba, ki ga vodi dr. Drago Čepar.

Po uvodni predstavitvi krščanskega pogleda na zadnje slovo od pokojnikov in poročilu o raziskavi možnosti različnih načinov pokopavanja v Sloveniji bo vsak imel možnost predstaviti svoje poglede, izkušnje in dileme in morebiti dobiti odgovore nanje. Zakaj in kako oblasti ponekod pospešujejo
žarne pokope? Kakšen je njihov vpliv na okolje, izpuste CO2, porabo energije, porabo prostora v mestih in na deželi? Ali imajo kaj vpliva na povezanost družine in spoštovanje prednikov? Kako nanje gledajo druge vere? Ali morebiti otežujejo ali onemogočajo dobiti dokaze za kazenski pregon storilcev kaznivih dejanj? Relikvije svetnikov in sežiganje pokojnikov. Sežiganje teles in drobljenje kosti v luči spoštovanja dostojanstva človekovega telesa tudi po smrti.

Pogovor bo o različnih načinih pokopavanja v luči krščanskega nauka in prakse. Sodelujejo tudi predstavniki drugih krščanskih skupnosti, judov in islamske skupnosti.

Petek, 25. oktober, deseta obletnica smrti župnika Jožeta Gregoriča. Lepo povabljeni k sveti maši.

About

View all posts by