Tretja velikonočna nedelja

Evangelij tretje velikonočne nedelje spregovori, kako so učenci imeli dvom, ali je Jezus res vstal od mrtvih. Ali je vse to, kar se govori, res ali si vse to le domišljajo? Niso razumeli stvari, niso jih mogli sprejeti. Verjetno se z dvomi še bolj srečuje odrasel človek kot otrok. Pa učenci nikakor niso bili neverni ljudje. A imeli so toliko dvomov, vprašanj, nerazumljivih stvari. Še dokaz, da je Jezus pri njih jedel, da so potem tam ostali ostanki, ki so jih morali pospraviti, jih ni prepričal, da je to res Jezus sam, da je res živ, da je res s telesom pri njih.
To nam je v tolažbo. Ne ustrašimo se dvomov. Tudi če vsega (še) ne razumemo. Bog me tudi v tem popolnoma sprejema. Kljub temu me ima rad. Želi biti z menoj.

Od 18. do 25. aprila 2021 v Cerkvi na Slovenskem obhajamo Teden molitve za nove duhovne poklice, njihovo svetost in stanovitnost, ki letos poteka pod geslom: »Pripadaj, išči in se odloči!«.

V nedeljo, 25. aprila, na god svetega Marka, bo v Vnanjih Goricah zaobljubljena Markova procesija od križa do cerkve ob 8.30 uri.

Od 12. aprila dalje je spet mogoč obisk svete maše v cerkvi. Seveda z omejitvami, z zaščitno masko, razkuževanjem rok, da se ohranja varnostna razdalja 2m med enim in drugim gospodinjstvom. Med tednom je malo ljudi pri sveti maši. Zato vsa vabim, da se prav med tednom udeležite svete maše, ki je vsak večer ob 19.00 uri, ob četrtakih pa še zjutraj ob 8.00.

About

View all posts by