Oznanila – tretja adventna nedelja – 12. december 2022

Ponedeljek, 12. december, sveta Devica Marija iz Guadalupe, Mehika.

Torek, 13. december ob 19.00 na Viču v Antonovem domu Večer+ za slavljenje, molitev in spoved.

Petek, 16. december, začetek božične devetdnevnice. Zaradi lažjega obiska otrok in starejših bodo svete maše vsak večer božične devetdnevnice ob 18.00, torej eno uro prej. Otroci bodo s svečkami oblikovali sprevod po cerkvi in spremljali sv. Jožefa in Marijo na poti v Betlehem. Povabljeni otroci, starši, stari starši.

Petek, 16. december, je obisk starejših in bolnih na domu pred praznikom Jezusovega rojstva. Domači sporočite za obisk svojcev, starejših, ki za božične praznike ne morejo v cerkev, da jih obišče duhovnik na domu; pokličete lahko na tel. 040 395 942 ali sporočite na e-pošto jozef.poje@rkc.si  Ta obisk pred praznikom je namesto obiska za prvi petek.

Petek, 16. december, je ob 19.30 na Rakovniku Adventni duhovi večer – priložnost za sveto spoved.

Sobota, 17. december, po sveti maši bo ob 18.45 v cerkvi na Brezovici adventni slavilni koncert z adoracijo, ki ga pripravlja mladinski pevski zbor župnije Brezovica in mladinski pevski zbor Anima.

Sobota, 17. december, na predvečer 4. adventne nedelje bodo skavti prinesli luč miru iz Betlehema v našo župnijo. Luč miru bomo sprejeli pri večerni sveti maši in nato tudi pri vseh nedeljskih mašah, 18. decembra. 

Nedelja, 18. december, sveta spoved pred božičnimi prazniki: spoved bo v času božične devetdnevnice pred sveto mašo. Spovedni dan pa bo na četrto adventno nedeljo, 18. decembra, od 17.00 dalje, ko bo na voljo več spovednikov.

Vzemimo si čas za duhovno pripravo na praznik Gospodovega rojstva. Gospod nam govori prek Božje besede, ki je v Svetem pismu, deluje pa po svetih zakramentih.

Nedelja, 18. decembra, sedemnajsta obletnica blagoslovitve kapele na Logu, ki jo je po obnovi blagoslovil škof Alojz Uran 18. decembra 2005.

About

View all posts by