Oznanila, 5.11.2017 – zahvalna nedelja

Hvala vsem, ki s svojo molitvijo in delom podpirate in sooblikujete življenje v župniji. Hvala vsem, ki v župniji opravljate različne službe: organistom, voditeljem zborov, pevcem, bralcem Božje besede, pritrkovalcem, mežnarjem in ministrantom.

Vsem, ki čistite in krasite cerkev na Brezovici, v Vnanjih Goricah, kapelo in cerkev na Logu, cerkev v Dragomeru. Vsem, ki skrbite za čistočo in urejenost Marijinega doma in župnišča. Vsem ključarjem, članom ŽPS, Karitas in GS.

Hvala katehistinjam, ki vsak teden posredujete zaklad vere in darujete del svojega življenja za mlade rodove. Pa tudi vsem, ki z molitvijo ali z materialnimi darovi podpirate župnijo.

Hvala vsem starejšim in bolnim, ki z molitvijo in darovanjem trpljenja prosite za blagoslov. Hvala vsem, ki s prostovoljnim delom darujete svoj čas in moči za župnijo.

 

V ponedeljek, 6. novembra, je po večerni sv. maši srečanje molitvene skupine Beseda življenja. Naslov srečanja za mesec november je: »Največji med vami naj bo vaš strežnik« (Mt 23,11).

 Prvi skavtski petek je 10. novembra. Pri sveti maši sodelujejo skavti.

Drugi Antonov večer je v soboto, 11. novembra, ob 20.00 uri v Marijinem domu z naslovom Božja milost ob smrti in žalovanju. Vsak od nas, ki je doživel smrt bližnjega, je izkusil, kako težko in boleče je lahko žalovanje ter koliko upanja in moči nam je podarjeno, če se odpremo Božji milosti. Predavala bo dr. Tanja Repič Slavič, profesorica na Teološki fakulteti ter dolgoletna zakonska in družinska terapevtka, ki pri svojem delu med drugim pomaga žalujočim – starejšim in tudi otrokom, ki se soočijo z izgubo bližnjega. Lepo povabljeni.

Srečanje ŽPS je v ponedeljek, 13. novembra, po sv. maši, ob 19:30 uri. Povabljeni že k sv. maši.

Na god sv. Cecilije, zavetnice cerkvene glasbe, cerkvenih pevcev in glasbenikov, v sredo 22. novembra, je srečanje vseh pevskih zborov v naši župniji. Pevci se bodo pri večerni maši, ob 19:00, priporočili sv. Ceciliji, njihovi zavetnici, po maši bo sledilo še skupno srečanje v Marijinem domu.

Skupno srečanje za starše birmancev in birmance je v četrtek, 23. novembra, ob 19:00 v Marijinem domu.

Župnija Brezovica in KD Breza vabita na koncert zbora sv. Nikolaja iz Litije. Koncert bo v soboto, 25. novembra, na Brezovici. Zbor, pod vodstvom Helene Fojkar Zupančič, bo s svojim petjem obogatil že večerno mašo, po njej pa bo pred oltarjem zapel še nekaj pesmi, posvečenih Mariji, izbranih iz svetovne zborovske zakladnice. Koncert po maši bo trajal okoli pol ure. Vabljeni!

Srečanje mladinskih pevskih zborov je v nedeljo, 26. novembra. Sveta maša, pri kateri bodo sodelovali mladinski zbori iz vse Slovenije, bo ob 15:00 v cerkvi Marijinega vnebovzetja na Rakovniku.

Dekanijsko srečanje ŽPS celotne naše dekanije je v nedeljo, 26. novembra, ob 16:00 uri na Viču.

Nikodemovi večeri – POKLIC, POKLICANOST, POSLANSTVO, ki so lani obhajali zlati jubilej, se letos v tematiki navdihujejo v pripravljenem dokumentu na škofovsko sinodo mladih: »Mladi, vera in razločevanje poklicanosti«. V štiri tematskih večerih od 20. do 23. novembra (vsak dan ob 19.30 v dvorani Teološke fakultete v Ljubljani) bodo z gosti predstavljeni naslednji sklopi: 1. refleksija stanja v Cerkvi na področju spremljanja mladih, 2. okolje in njegovi vplivi na mlade, 3. osnove duhovnega spremljanja mladih kot pomoč v razločevanju poklicanosti, 4. kako izbrati pravi poklic in se usposobiti za bodočo zaposlitev. Posebej vabljeni mladi in študenti. Več informacij na: www.skam.si

About

View all posts by