Oznanila, 12.11.2017

Srečanje ŽPS je v ponedeljek, 13. novembra, po sv. maši, ob 19:30 uri. Povabljeni že k sv. maši.

V soboto, 18. novembra, je srečanje za animatorje ob 9.00 v Marijinem domu.

Na god sv. Cecilije, zavetnice cerkvene glasbe, cerkvenih pevcev in glasbenikov, v sredo 22. novembra, je srečanje vseh pevskih zborov v naši župniji. Pevci se bodo pri večerni maši, ob 19:00, priporočili sv. Ceciliji, njihovi zavetnici, po maši bo sledilo še skupno srečanje v Marijinem domu.

Skupno srečanje za starše birmancev in birmance je v četrtek, 23. novembra, ob 19:00 v Marijinem domu.

Skavti bomo 25.11. od 9h do 11 v Marijinem domu izdelovali venčke. Letos venčkov ne bomo delali za prodajo, lepo pa vabimo vse, da se nam na dogodku pridružijo in si sami izdelajo svoj venček. Če se dogodka nameravate udeležiti, nas prosim o tem obvestite najkasneje do 20.11. na elektronski naslov karolina.bozeglav@skavt.net ali telefonsko številko 040 786 877.

Župnija Brezovica in KD Breza vabita na koncert zbora sv. Nikolaja iz Litije. Koncert bo v soboto, 25. novembra, na Brezovici. Zbor, pod vodstvom Helene Fojkar Zupančič, bo s svojim petjem obogatil že večerno mašo, po njej pa bo pred oltarjem zapel še nekaj pesmi, posvečenih Mariji, izbranih iz svetovne zborovske zakladnice. Koncert po maši bo trajal okoli pol ure. Vabljeni!

Srečanje mladinskih pevskih zborov je v nedeljo, 26. novembra. Sveta maša, pri kateri bodo sodelovali mladinski zbori iz vse Slovenije, bo ob 15:00 v cerkvi Marijinega vnebovzetja na Rakovniku.

Dekanijsko srečanje ŽPS celotne naše dekanije je v nedeljo, 26. novembra, ob 16:00 uri na Viču.

Nikodemovi večeri – POKLIC, POKLICANOST, POSLANSTVO, ki so lani obhajali zlati jubilej, se letos v tematiki navdihujejo v pripravljenem dokumentu na škofovsko sinodo mladih: »Mladi, vera in razločevanje poklicanosti«. V štiri tematskih večerih od 20. do 23. novembra (vsak dan ob 19.30 v dvorani Teološke fakultete v Ljubljani) bodo z gosti predstavljeni naslednji sklopi: 1. refleksija stanja v Cerkvi na področju spremljanja mladih, 2. okolje in njegovi vplivi na mlade, 3. osnove duhovnega spremljanja mladih kot pomoč v razločevanju poklicanosti, 4. kako izbrati pravi poklic in se usposobiti za bodočo zaposlitev. Posebej vabljeni mladi in študenti. Več informacij na: www.skam.si

 

Novoletna Sveta dežela 2018 –  za mlade iskalce Jezusa – od 27. decembra 2017 do 3. januarja 2018 – 8 dni. Cena za mlade do 26. leta starosti je 850 € za ostale 1.050 €. Več o programu romanja lahko prebereta na spletni strani Komisariata za Sveto deželo: http://www.sveta-dezela.si/ ali na: http://www.sveta-dezela.si/index.php/content/display/486

About

View all posts by