Oznanila, 30.4.2017

V ponedeljek, 1.5., je po maši v Marijinem domu srečanje molitvene skupine Beseda življenja. Naslov srečanja je: »Jaz sem z vami vse dni do konca sveta«, in nas spodbuja, naj odkrivamo Boga, ki je blizu.

Šmarnice so tradicija naših prednikov in slovenska posebnost. Zaradi priseljevanja in vedno večje naglice pa so aktualne tudi danes. V maju je dan že toliko daljši, da lažje nekaj tega časa namenimo tudi za medsebojno druženje pod Marijinim varstvom. To je lepa priložnost za srečanje in spoznavanje družin, zato je prav, da k šmarnicam vsak povabi tudi druge iz svoje soseščine! Bog povrni vam, ki že leta sooblikujete potek bogoslužja in pogum vsem, ki boste pristopili letos na novo. Bogu hvala za mir in zdravje, da si lahko tudi na ta način pomagamo in skupaj gradimo boljši svet.

Šmarnice bodo vsak dan zvečer, razen ob nedeljah, ob 19.00 v cerkvi na Brezovici med večerno mašo (razen v četrtek, ko je maša zjutraj), vsak večer ob 19:30 uri v cerkvi, na Gulču v Vnanjih Goricah in na Logu v kapeli ob 19:00.

Letos je leto močno zaznamovano z Marijinimi praznovanji. Obhajamo 100 letnico Marijinih prikazovanj v Fatimi, na Portugalskem. In pri nas na slovenskem 300 letnico kronanja podobe svetogorske Matere Božje, ki že več kot štiristo petdeset let kraljuje na Skalnici na Sveti gori nad Novo Gorico.

Z letošnjimi šmarnicami za otroke z naslovom Čudež na Skalnici nam želijo šmarnice približati nastanek primorske božje poti na Sveto goro in nas povabiti k iskrenemu češčenju Marije, da bi Njenemu varstvu vedno znova izročali sebe in svoje bližnje.

Teden molitve za duhovne poklice obhajamo od nedelje, 30.4., do nedelje dobrega pastirja, 7.5. Letošnja misel je: »Gnani po Duhu za poslanstvo«. V tednu molitve darujmo vsaj eno sveto mašo za duhovne poklice. Teden molitve je priložnost, da prebudimo nove molivce med starši, otroki, mladimi, kakor tudi med člani ŽPS, med drugimi odraslimi, med starejšimi, med bolniki in trpečimi. Prav je, da se v tednu, ki je izrazito posvečen duhovnim poklicem, zavemo vsi odgovornosti za duhovne poklice.

Na prvi petek v mesecu maju, 5.5., bom obiskal starejše in bolne na domu. Ob 15h bo na Brezovici molitev rožnega venca Božjega usmiljenja. Zvečer po maši oblikujejo molitev pred Najsvetejšim animatorji oratorija in mladi.

Na prvo soboto, 6.5., zvečer, je pred sv. mašo molitev rožnega venca, po maši pa litanije Matere Božje. To je peti, zadnji, dan v neposredni pripravi petih prvih sobot ob 100-ti obletnici Marijinega prikazanja v Fatimi 13. maja 1917.

 Prvo sveto obhajilo je v nedeljo, 7.5., ob 10h na Brezovici. Tridnevna duhovna priprava na praznik je za otroke in starše v sredo, četrtek in petek, pri maši ob 19h, to je od 3. do 5. maja. Zahvalna sv. maša je v ponedeljek, 8.5., ob 19h na Brezovici.

About

View all posts by