Oznanila, 3.12.2017

Sveti Miklavž: V torek, 5. decembra, ne bo verouka, ker bo v Brezovi dvorani OŠ Brezovica ob 17:00 uri obisk sv. Miklavža. Sv. Miklavž bo obiskal otroke ta dan tudi na Logu (gasilski dom) ob 18:00 uri. V ponedeljek in četrtek je verouk nespremenjen.

V adventnem času je vsak delavnik ob 6:00 uri molitev hvalnic v Chatumeniumu na Brezovici – nasproti župnišča.

V ponedeljek, 4. decembra, je po večerni sv. maši srečanje molitvene skupine Beseda Življenja. Naslov srečanja za mesec december je: »Glej, dekla sem Gospodova, zgôdi se mi po tvoji besedi.« (Lk 1,38).

Brezmadežno spočetje Device Marije je praznik začetka življenja Božje matere. Obhajali ga bomo v petek, 8. decembra. Sveti maši bosta ob 8h in zvečer ob 19h. Zvečer po maši bo še kratek koncert Marijinih pesmi. Pel bo MePZ Brezovica. Od tega dne vstopimo v devetmesečno pričakovanje Marijinega rojstva (8. 9. 2018). Ta dan je tudi skavtski petek ko pri sveti maši sodelujejo skavti.

Božično-novoletni koncert v cerkvi sv. Lovrenca v Dragomerju je v soboto, 9. decembra ob 18.00 uri. Nastopal bo Mešani pevski zbor društva invalidov Vrhnika in Trio Emilija, Lilijana in Jože.

Tretji Antonov večer je v soboto, 9 decembra, ob 20.00 uri v Marijinem domu z naslovom Božja milost na poti iz teme v svetlobo.
Droge so past, ki človeka ob navidezni svetlobi v resnici vklenejo v kletko teme. Resnično svobodo in ponovno pot k svetlobi človek lahko doseže samo s pomočjo velike vztrajnosti in obiljem Božje milosti.
Takšno pot je izkusil gost tretjega Antonovega večera, g. Mitja Rudolf, ki nam bo v osebnem pričevanju spregovoril o življenju v svetu drog in nam povedal, kakšno vlogo je imela pri odvajanju od odvisnosti in njegovem novem življenju Božja pomoč. Vabljeni.

 

Srečanje ŽPS je v ponedeljek, 11. decembra, po sv. maši, ob 19:40 uri. Povabljeni že k sv. maši.

Začetek božične devetdnevnice je v soboto 16. decembra. Vsak večer bomo pričakovali prihod Odrešenika. Otroci modo s svečkami oblikovali sprevod po cerkvi in spremljali sv. Jožefa in Marijo na poti v Betlehem. Povabljeni starši skupaj z otroki.

V soboto, 16. decembra, na predvečer 3. adventne nedelje bodo skavti prinesli luč miru iz Betlehema v našo župnijo. Sprejeli jo bomo pri večerni sveti maši.

Sveta spoved pred božičnimi prazniki: spoved bo v času božične devetdnevnice pred sveto mašo. Spovedni dan pa bo na tretjo adventno nedeljo, 17. decembra, od 17:00 ure dalje, ko bo na voljo več spovednikov. Vzemimo si čas za duhovno pripravo na praznik Gospodovega rojstva. Gospod nam govori preko Božje besede, ki je v Svetem pismu, deluje pa po svetih zakramentih.

Božični koncert simfoničnega orkestra Cantabile je soboto, 23. decembra ob 19.30 uri v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani, pod vodstvom dirigenta Marjana Grdadolnika. Pojejo: komorni zbor Ipavska in MePZ Adoramus Logatec ter Mojca Bitenc, sopran; Lucas Somoza Osterc, bariton.

About

View all posts by