Oznanila, 26.11.2017

Od ponedeljka, 27. novembra, do prve adventne nedelje, 3. decembra, obhajamo teden Karitas pod geslom »Kje sem doma?«. Geslo tedna Karitas spodbuja k razmisleku o domu. Kjer je naše srce, tam se počutimo doma. Kjer so ljudje, ki nas imajo radi, tam je naš dom. Karitas ljudem v stiski odpira vrata na 457 župnijskih Karitas, kjer se preko vsega leta 11.000 prostovoljcev trudi pomagati, podpirati in opogumiti ljudi v stiski.

V tem tednu bo v sredo, 29. novembra, v dvorani Golovec v Celju ob 20:00 uri koncert Klic dobrote. Na prvo adventno nedeljo, ki je nedelja Karitas, bo vaš dar pri maši namenjen za našo župnijsko in škofijsko Karitas. Več na: http://www.karitas.si/klic-dobrote-in-teden-karitas-2017/

Priprava na sveti krst za starše otrok in za botre je v ponedeljek, 27. novembra, ob 20h. Krstna nedelja je prva nedelja v decembru, 3. decembra, ob 10h.

Na prvi petek v mesecu decembru, 1.12., bom obiskal starejše in bolne na domu. Ob 15h bo na Brezovici molitev rožnega venca Božjega usmiljenja. Zvečer po maši bo molitev pred Najsvetejšim do 20:30 ure, ki jo pripravi zakonska skupina Vnanje Gorice.

Domači sporočite za obisk svojcev, starejših, ki za božične praznike ne morejo v cerkev, da jih obišče duhovnik na domu; pokličete lahko na tel.: 040 395 942.

Srečanje ministrantov je na prvo soboto v decembru, 2.12., ob 9.00 uri na Brezovici.

Na prvo soboto, 2.12., je zvečer pred sv. mašo molitev rožnega venca, po maši pa litanije Matere Božje.


V adventnem času je vsak delavnik ob 6:00 uri molitev hvalnic v Chatumeniumu na Brezovici – nasproti župnišča.

V ponedeljek, 4. decembra, je po večerni sv. maši srečanje molitvene skupine Beseda Življenja. Naslov srečanja za mesec december je: »Glej, dekla sem Gospodova, zgôdi se mi po tvoji besedi.« (Lk 1,38).

Sveti Miklavž: V torek, 5. decembra, ne bo verouka, ker bo v Brezovi dvorani OŠ Brezovica ob 17:00 uri obisk sv. Miklavža. Sv. Miklavž bo obiskal otroke ta dan tudi na Logu (gasilski dom) ob 18:00 uri.

About

View all posts by