Oznanila, 29. september 2019

Mesec oktober je zaznamovan z molitvijo rožnega venca. Molimo ga pred sveto mašo. Povabljuni k molitvi tudi doma, če ne celega, pa k molitvi ene desetke rožnega venca skupaj z domačimi, ali vsaj k molitvi enega očenaša in zdrave Marije vsak večer ob zaključku dneva.

Petek, 4. oktober, prvi petek v mesecu. Obisk starejših in bolnih na domu. Ob 15h bo na Brezovici molitev rožnega venca Božjega usmiljenja. Zvečer po maši, do 20.30 ure, oblikuje molitev pred Najsvetejšim zakonska skupina Vnanje Gorice.

Petek, 4. oktober, prvi skavtski dan, začetek ob 17.00 uri. Pri sveti maši sodelujejo skavti, ob začetku novega skavtskega leta.

Petek, 4. oktober, srečanje birmancev, na prvi petek v mesecu, udeležba pri večerni sv. maši ob 19.00 uri.

Sobota, 5. oktober, prvo srečanje ministrantov v novem šolskem letu, od 10.00 do 11.30. Na srečanje povabljeni tudi novi ministranti. Dosedanji ministranti, povabite še svoje sošolce. Ta dan je ob isti uri tudi prvo srečanje otroškega pevskega zbora.

Sobota, 5. oktober, prva sobota, molitev rožnega venca pred Najsvetejšim s premišljevanjem na fatimski način pred sveto mašo. Po maši litanije Matere Božje.

Nedelja, 6. oktober, žegnanje na Brezovici ob 10.00 uri. Letos bo žegnanjska nedelja še posebej zaznamovana s hvaležnostjo za vsa končana obnovitvena dela na in v župnijski cerkvi in z blagoslovom končanih del. V zadnjem letu je bila obnovljena streha na cerkvi, prepleskana fasada cerkve, narejena nova okna, nova oprema zakristije in preddverja, restavrirana sprednja stranska oltarja. Da bi se lahko po sv. maši zadržali pri cerkvi ob praznovanju, prosim gospodinje tudi za pecivo in druge dobrote. Hvala.

About

View all posts by