Oznanila, 28.5.2017

Priprava na sv. krst je v ponedeljek, 29.5., ob 20h. Krstna nedelja je na praznik Binkošti ob 10h.

V zadnjem tednu maja bodo veroučenci prejeli veroučna spričevala, ki jih nazaj prinesejo prvo ali drugo nedeljo v juniju, k maši na Brezovico, na Log ali v Vnanje Gorice.

Zaključek šmarnične pobožnosti bo v sredo, 31.5., na praznik obiskanja Device Marije. To je dan, ko se spominjamo Marijinega obiska pri sorodnici Elizabeti, kamor se je odpravila, da pomaga pred in po porodu Janeza Krstnika.

Ves mesec junij je posvečen v spomin in češčenju Jezusovega srca. To je največje znamenje Božje ljubezni. Češčenje Jezusovega srca je močna spodbuda vsem vernim za večjo ljubezen do Križane ljubezni, ki si je dal prebosti svojo stran iz neskončne ljubezni do nas.

Na prvi petek v mesecu juniju, 2.6., bom obiskal starejše in bolne na domu. Ob 15h bo na Brezovici molitev rožnega venca Božjega usmiljenja. Zvečer po maši oblikuje molitev pred Najsvetejšim soseska Dragomer.

Na prvo soboto, 3.6., zvečer, je pred sv. mašo molitev rožnega venca, po maši pa litanije Matere Božje. To je tudi binkoštna sobota.

Na binkoštno soboto, 3. junija, gostuje pri večerni sv. maši na našem koru, bežigrajski cerkveni pevski zbor sv. Cirila in Metoda  iz Ljubljane. Sedanjim pevcem so se pridružili tudi nekdanji pevci, z namenom, da se poklonijo svojemu, lani preminulemu zborovodji in skladatelju, Janezu Močniku. Prepevali bodo mašo “Ozri se name”, na besedila iz psalmov,  ki jo je Janez Močnik uglasbil l. 1999. Zanjo je sam izbral verze psalmov in jih tenkočutno povezal z liturgijo. Zbor bo tokrat pel pod vodstvom ga. Nataše Knez, orgelska spremljava ga. Irena Zajec.

 Prva nedelja je praznik Binkošti, to je tudi krstna nedelja.

KONCERT – Pel bo mešani pevski zbor Anton Foerster in na  orgle bo igrala Veronika Celarc na Binkoštno nedeljo, 4. junija, ob 19h med sveto mašo v cerkvi sv. Frančiška Asiškega v Šiški. Na sporedu so skladbe za zbor in orgle skladateljev: L. Mav, D. Močnik, M. Reger, J. S. Bach,… Vabljeni!

About

View all posts by