Oznanila – 26. nedelja med letom – 1. oktober 2023

Mesec oktober je zaznamovan z molitvijo rožnega venca. Molimo ga pred sveto mašo. Povabim vas k molitvi tudi doma, morda k molitvi ene desetke rožnega venca skupaj z domačimi ali pa vsaj k molitvi enega očenaša in zdrave Marije vsak večer ob zaključku dneva.

Ponedeljek, 2. oktober, po večerni sv. maši srečanje molitvene skupine Beseda Življenja. Naslov srečanja je: »Dajte cesarju, kar je cesarjevega, in Bogu, kar je Božjega« (Mt 22,21).

Sreda, 4. oktober, prvo srečanje mladih ob 20.00 v Marijinem domu.

Četrtek, 5. oktober, katehumenat, prvo srečanje odraslih na pripravi za prejem zakramentov ob 19.00 na Viču.

Petek, 6. oktober, prvi petek v mesecu. Obisk starejših in bolnih na domu. Zvečer po maši molitev pred Najsvetejšim do 20.30.

Petek, 6. oktober, prvi skavtski dan, vpis k skavtom od 16.30 do 17.00. Začetek srečanja ob 17.00. Pri sveti maši ob začetku novega skavtskega leta sodelujejo skavti. Dogodek se bo zaključil ob 21.30.

Petek, 6. oktober, srečanje birmancev, ki obiskujejo deveti razred, na prvi petek v mesecu, udeležba pri večerni sv. maši ob 19.00.

Sobota, 7. oktober, od 10.00 do 11.30, srečanje ministrantov. Prav tako je od 10.00 do 11.30 srečanje otroškega pevskega zbora.

Sobota, 7. oktober, prva sobota, od 18.30 dalje molitev rožnega venca pred Najsvetejšim s premišljevanjem na fatimski način pred sveto mašo in litanije Matere Božje.

____________________________________________

V Ignacijevem domu duhovnosti bo priprava na zakon preko spleta od 6. do 8. oktobra 2023.  Zaročenci se lahko prijavijo preko spleta ali pa na e-naslovu pripravanazakon@ignacijevdom.si. Več informacij o pripravi je na spletu. Na njem najdete tudi odmeve na pripravo.

_____________________________________________

Žalujoči večkrat išče varno okolje, spoštljivo in čuteče poslušanje, prostor za svojo zgodbo bolečine in ljubezni, ki jo je doživel ob umrli ljubljeni osebi. Prav to želi omogočiti ta program, ki se opira na knjigo Pot žalovanja (Patrick O’Malley). V njem lahko žalujoči najdejo zgodbo ljubezni v žalosti ob izgubi svoje ljubljene osebe ter odkrijejo njeno pomembnost in dragocenost. V program se lahko vključi vsak žalujoči, ko je minilo vsaj šest mesecev od izgube. Obsega šest srečanj (vsakih štirinajst dni). Srečanje traja dve uri. V skupini je največ pet žalujočih.

O načinu delovanja skupine lahko preberete na spletnih straneh Ignacijevega doma, še več pa tudi tukaj. O doživljanju programa lahko prebereta tukaj. Dodatne informacije lahko dobite na e-mailu Ivan.Platovnjak@teof.uni-lj.si ali pa po telefonu 051 613 373 ali po spletu. Za sodelovanje v programu se je potrebno prijaviti pred začetkom programa.

_____________________________________________

Povabilo na sedmo vseslovensko srečanje ločenih
Vseslovensko srečanje ločenih bo v soboto, 14. oktobra, ob 15.00 pri sv. Jožefu v Ljubljani. Naslov srečanja je »Razvezani in še vedno ljubljeni«. Začne se s predavanjem dr. Andreje Poljanec ob 15.00 in nadaljuje z mašo ob 16.00, ki jo bo daroval soboški škof msgr. Peter Štumpf. Po maši sledita kratka prireditev ob 20-letnici Skupnosti razvezanih v Cerkvi SRCE in zaključek s pogostitvijo na dvorišču cerkve. Več informacij o dogodku najdete na https://srcerazvezani.si/.

_____________________________________________

Obvestila Katoliške mladine

Z oktobrom začenjamo novo sezono Večerov Plus+. Prvi večer bo že v torek, 3. oktobra, ob 20.00 v Antonovem domu na Viču. Na večerih nas bo v slavljenje vodila glasbena skupina Svetnik. Središče večerov je adoracija pred Najsvetejšim, obiskovalci pa imajo tudi možnost za prejem zakramenta svete spovedi in za druženje. Tema letošnjega leta bo iskanje poklicanosti.

V novem študijskem letu bodo mladi vsak mesec ob različnih praznikih obhajali slovesne večernice. Prve bomo organizirali na god sv. Frančiška Asiškega, v sredo, 4. oktobra, ob 21.00, v cerkvi Srca Jezusovega na Taboru v Ljubljani. Vabljeni, da se pridružite temu globokemu in lepemu bogoslužju.

_____________________________________________

Zoom večeri z naslovom Človekova identiteta pred izzivom 

Predavanja, ki jih pripravljamo z Inštitutom Integrum, nadaljujejo sklop srečanj “Temeljna človekova identiteta”, ki so potekala v sodelovanju z organizacijo Person & Identity. Namenjena so katehetom, pedagoškim delavcem in staršem. Sklenili jih bomo s katehetskim simpozijem (5.-7. 2. 2024), na katerem bomo iskali pot, kako na tematiko odgovoriti v katehezi.

  • 9. oktober 2023 ob 20.00 – dr. Gabriel Kavčič: Krščanska antropologija na področju spola in telesnosti
  • 16. oktober 2023 ob 20.00 – mag. Mojca Belcl Magdič: Teorija spola v slovenski družbi
  • 23. oktober 2023 ob 20.00 – Okrogla miza “Odziv staršev, pedagogov, katehetov na krizo identitete”

Spletna prijavnica

About

View all posts by