Oznanila – 25. nedelja med letom – 24. september 2023

Pred nami je tridnevno dogajanje ob prazniku žegnanjske nedelje na Brezovici:

Prvi dan – petek, 29. september, po sveti maši je ob 19.30 koncert moške vokalne skupine Adam Ravbar v župnijski cerkvi.

Drugi dan – sobota, 30. september, po sveti maši je ob 19.45 dobrodelni orgelski koncert, za pomoč Orglarski delavnici Močnik, v župnijski cerkvi.
Na orgle bo igralo šest organistov iz župnije Brezovica in pet priznanih gostujočih organistov, ki bodo zaigrali skladbe največjih glasbenih mojstrov. Lepo povabljeni.

Tretji dan – nedelja, 1. oktober, žegnanje na Brezovici, ob 10.00 slovesna sveta maša.

Da bi se lahko po sv. maši zadržali pri cerkvi ob praznovanju, prosim gospodinje tudi za pecivo in druge dobrote. Hvala.

____________________________________________

V Ignacijevem domu duhovnosti bo priprava na zakon preko spleta od 6. do 8. oktobra 2023.  Zaročenci se lahko prijavijo preko spleta ali pa na e-naslovu pripravanazakon@ignacijevdom.si. Več informacij o pripravi je na spletu. Na njem najdete tudi odmeve na pripravo.

_____________________________________________

Žalujoči večkrat išče varno okolje, spoštljivo in čuteče poslušanje, prostor za svojo zgodbo bolečine in ljubezni, ki jo je doživel ob umrli ljubljeni osebi. Prav to želi omogočiti ta program, ki se opira na knjigo Pot žalovanja (Patrick O’Malley). V njem lahko žalujoči najdejo zgodbo ljubezni v žalosti ob izgubi svoje ljubljene osebe ter odkrijejo njeno pomembnost in dragocenost. V program se lahko vključi vsak žalujoči, ko je minilo vsaj šest mesecev od izgube. Obsega šest srečanj (vsakih štirinajst dni). Srečanje traja dve uri. V skupini je največ pet žalujočih.

O načinu delovanja skupine lahko preberete na spletnih straneh Ignacijevega doma, še več pa tudi tukaj. O doživljanju programa lahko prebereta tukaj. Dodatne informacije lahko dobite na e-mailu Ivan.Platovnjak@teof.uni-lj.si ali pa po telefonu 051 613 373 ali po spletu. Za sodelovanje v programu se je potrebno prijaviti pred začetkom programa.

About

View all posts by