Oznanila, 2. september 2018

Veroučna obvestila

Opravičilo in popravek: na tiskanih listih veroučnega urnika je napaka pri uri za 4. razred v torek, pravilna ura je objavljena na spletni strani, torek ob 17:00 uri. Prav tako je pravilen dan za 2. razred objavljen na spletni strani, ponedeljek ob 17:00. Učilnica za 2. razred v četrtek je v prvem nadstropju – učilnica Marije Goretti – pred dvorano desno. Hvala za razumevanje. Jožef Poje, žpk.

Vpis otrok k verouku za prvi razred in v višje razrede bo v petek, 7. septembra, od 15h do 19h in v soboto, 8. septembra, od 9h do 12h in 15h do 18:30.

Pri vpisu otrok boste prejeli delovne, liturgične zvezke, učbenike in prispevali dar za katehezo. Učbeniki so po razredih isti kot preteklo leto, zato se jih lahko tudi izposodite od drugih otrok, ki jih več ne potrebujejo. Če jih ne rabite več, jih lahko ob vpisu k verouku prinesete nazaj, da se jih lahko podari tistemu, ki ga potrebuje. Urnik verouka je na dodatnem listu v cerkvi pri verskem tisku in na spletni strani župnije.

Začetek verouka bo v ponedeljek, 10. septembra. Druga nedelja v septembru, 9.9., pred začetkom verouka, bo katehetska nedelja.

 

Druga obvestila

V ponedeljek, 3. septembra., je po večerni sv. maši srečanje molitvene skupine Beseda Življenja. Naslov srečanja za mesec september je: »S krotkostjo sprejmite vsajeno besedo, ki ima moč, da reši vaše duše.« (Jak 1,21).

Na prvi petek v mesecu septembru, 7. septembra, bom obiskal starejše in bolne na domu. Ob 15h bo na Brezovici molitev rožnega venca Božjega usmiljenja. Zvečer po maši je molitev pred Najsvetejšim do 20:30 ure.

Na praznik Rojstva Device Marije ali mali šmaren, 8. septembra, bo pri sveti maši blagoslov mater, ki pričakujejo rojstvo svojega otroka.

Ta dan je liturgično tudi prva sobota, ker sledi takoj za prvim petkom. Pred sv. mašo bo molitev rožnega venca pred Najsvetejšim, po maši pa litanije Matere Božje.

Zaključek šmarnih maš na Dobrovi je v nedeljo, 9. septembra, ob 15:30 uri. Maševal bo njegova ekscelenca nadškof msgr dr. Juliusz Janusz. Lepo povabljeni na najstarejšo znano Božjo pot v Sloveniji. Peš romanje na Dobrovo bo ob 13h z Brezovice.

About

View all posts by