Oznanila, 15.1.2017

V nedeljo, 15. januarja 2017, je pristopil k nebeški liturgiji duhovnik prelat prof. dr. Marijan Smolik. Rojen je bil 3. septembra 1928 v Dobu pri Domžalah, mašniško posvečenje je prejel 29. junija 1955 v Ljubljani. Deloval je v župnijah Brezovica in Vodice (Šinkov Turn) ter opravljal pomembne službe, med drugim je bil študijski prefekt v Bogoslovnem semenišču v Ljubljani, profesor liturgike na Teološki fakulteti v Ljubljani in knjižničar Škofijske knjižnice ter Semeniške knjižnice.
V četrtek, 19. januarja 2017, bo od 9.00 naprej ležal v cerkvi Vseh svetih na ljubljanskih Žalah, kjer bo ob 13.30 pogrebna maša in po njej pogreb.
Rajnega  duhovnika priporočam v molitev.

God župnijskega zavetnika, svetega Antona Puščavnika, je v torek, 17.1.

V petek, 20.1., bo »orgelska« maša – tretji petek v mesecu.

V soboto, 21.1., na dan pred Antonovo nedeljo je v naši župniji celodnevno češčenje. Na ta dan bodo svete maše ob 8h, 10h in 19h – ko bo sklep češčenja Svetega Rešnjega Telesa. K maši in molitvi ste povabljeni po naslednjem vrstnem redu, ali kadar morete:

8h    sveta maša
9h     moli soseska Brezovica
10h   sveta maša
11h   molijo birmanci, veroučenci in ministranti
14h   molijo Neokatehumenske skupnosti
15h   moli soseska Dragomer in Lukovica
16h   moli soseska Log
17h   moli soseska Vnanje Gorice
18h   moli ŽPS, Karitas in zakonske skupine
19h   sklep celodnevnega češčenja s sveto mašo

Po maši, ki je ob 19h, bo koncert božičnih pesmi vseh treh zborov na Brezovici in pritrkovalcev.

 Antonova nedelja – žegnanje na Brezovici – nedelja po godu sv. Antona Puščavnika 22.1. Slovesna sveta maša bo ob 10h, poje MePZ Brezovica.

V tednu od 18.1. do praznika Spreobrnitve apostola Pavla, 25.1., obhajamo molitveno osmino za edinost med kristjani, z naslovom: »Kristusova ljubezen nas priganja« (2Kor 5,14). Njen namen je približati različne krščanske tradicije, obrede in običaje med seboj. Razdeljenost nasprotuje Kristusovi volji, je svetu v pohujšanje in v škodo najsvetejši stvari: oznanjevanju evangelija vsemu stvarstvu. Prva skrbi za edinost se začenja v naših medsebojnih odnosih.

About

View all posts by