Oznanila, 13. januar 2019

Praznik Jezusovega krsta obhajamo v nedeljo, 13. januarja. S tem praznikom se zaključi božični čas, vendar božične pesmi še ostanejo do praznika Jezusovega darovanja v templju, ki je 40 dni po Božiču.

Srečanje ŽPS je v ponedeljek, 14. januarja, po sv. maši, ob 19:30 uri. Povabljeni že k sv. maši.

Gimnazija Želimlje in Dom Janeza Boska vabita učence in njihove starše na dan odprtih vrat, ki bo v soboto, 19. januarja 2019. Predstavili bodo življenje na Gimnaziji Želimlje in v dijaškem domu. Program se začne on 10. uri in zaključi s prireditvijo, ki se bo predvidoma končala ob 12.45. Vabljeni.

Orgelski koncert – Orgelske šole Ljubljana – bo ob spominu na prvo obletnico smrti organistke Angele Tomanič v torek, 15. januarja, ob 20. uri v župnijski cerkvi na Brezovici. Vabljeni

God župnijskega zavetnika, svetega Antona Puščavnika, je v četrtek, 17. januarja. Sveta maša je ob 8.00 in ob 19.00 uri.

V soboto, 19. januarja, je za našo župnijo dan celodnevnega češčenja Najsvetejšega. Na ta dan bodo svete maše ob 8h, 10h in 19h, ko bo sklep češčenja Svetega Rešnjega Telesa.

K maši in molitvi ste povabljeni po naslednjem vrstnem redu, ali kadar morete:
 8h    sveta maša
 9h    moli soseska Brezovica
14h   molijo Neokatehumenske skupnosti          
15h   moli soseska Dragomer in Lukovica
16h   moli soseska Log                                
17h   moli soseska Vnanje Gorice
18h   moli ŽPS, Karitas in zakonske skupine
19h sklep celodnevnega češčenja s sveto mašo – še posebej povabljeni birmanci in veroučenci. Po maši, ki je ob 19h, je kratek koncert božičnih pesmi vseh treh zborov na Brezovici.

Antonova nedelja, 20. januar, žegnanje na Brezovici. Ob 10.00 uri je slovesna sveta maša, ki jo bo daroval g. škof Anton Jamnik.

Naj bo to dan zahvale in priprošnje Bogu, dar vere in zaupanja, da je Gospod naš Odrešenik.

Gospodinje naprošam tudi za domače dobrote, da se ob koncu nekaj časa zadržimo v praznovanju pri cerkvi.

About

View all posts by