Sedma velikonočna nedelja

V petek se je začela devetdnevnica pred binkoštnim praznikom, ki bo v nedeljo, danes teden. Beseda »binkošti« prihaja iz grške besede »pentekoste«, in pomeni »petdeset«. Petdeseto leto je jubilejno. Ljudje obhajamo »petdeseto leto« kot zlati jubilej. Binkošti so petdeseti dan po veliki noči, tako rekoč »zlata velika noč«.

Če se med seboj ljubimo, ostaja Bog v nas in postaja viden svetu. Druge poti Bog ni želel izbrati. Po vnebohodu se je “skril” v preprostost človeških odnosov. Kolikor bodo ti odrešeni, bodo prežeti s Svetim Duhom, kolikor bodo pa ti odnosi ostajali izven občestva in ujeti v staro miselnost “Kajna in Abela”, izgubimo vso pričevalnost četudi se imenujemo kristjani. Še več, s takim ravnanjem celo povzročamo škodo. Večjo, kakor jo neverujoči z istim ravnanjem.

Kako velika je torej naša odgovornost! Kako pomembno je, da smo eno z Očetom in Sinom, kar tako ganljivo prosi za nas sam Sin: “Sveti Oče, ohrani jih v svojem imenu, ki si mi ga dal, da bodo eno kakor midva. Dokler sem bil z njimi sem jih varoval (…). Zdaj odhajam k tebi (…). Ne prosim, da jih vzameš s sveta, ampak da jih obvaruješ hudega.”

Sveta spoved za birmance bo v ponedeljek, 17. maja, ob 18.00 uri. Spovedovanje bo tudi za starše in botre med sveto mašo in po njej. Ta dan bo več duhovnikov za sveto spoved.

Sreda, 19. maj, ob 18.00, srečanje birmancev, staršev in botrov s škofom birmovalcem, g. Antonom Jamnikom na Brezovici v cerkvi.

Sobota, 22. maj, ob 8:00 in 10.00 obhajanje zakramenta svete birme.

Nedelja, 23. maj, praznik Binkošti, praznik prve svete birme, prihod Svetega Duha na apostole, petdeset dni po veliki noči.

Priprava na zakon v Ignacijevem domu duhovnosti PO SPLETU od 4. do 6. junija 2021

Navodila slovenskih škofov za čas od 14. maja 2021 do vključno 23. maja 2021.

About

View all posts by