Oznanila – Antonova nedelja, 2. nedelja med letom – 16. januar 2022

Ponedeljek, 17. januar, god župnijskega zavetnika, svetega Antona Puščavnika.

Na Logu v kapeli bo ob delovnikih vsako sredo sveta maša ob 19.00, po molitvi rožnega venca. Prva sv. maša bo to sredo, 19. januarja.

Mini svetopisemski maraton – branje Svetega pisma – bo tudi v župniji Brezovica, v četrtek, 20. januarja, pred nedeljo Božje besede. Začetek bo s veto mašo ob 8.00 in sklep pri večerni sv. maši ob 19.00. Posamezniki in skupine se lahko vpišejo določeno uro, če bi želeli brati Božjo besedo, na seznam, ki je v cerkvi pri vhodu. Vsak pa lahko pride kadarkoli.

ORGELSKI KONCERT
Petek, 21. januar 2022 ob 19.30 v cerkvi sv. Antona Puščavnika na Brezovici.
Nastopajo študentke orgelske šole in komorne igre iz razreda prof. Renate Bauer.
Lepo povabljeni!

Od 18. do 25. januarja (do praznika Spreobrnitve apostola Pavla) poteka molitvena osmina za edinost kristjanov. Njen namen je približati različne krščanske tradicije, obrede in običaje.

Nedelja, 23. januar, nedelja Božje besede.

Naslednja nedelja, 30. januar, je peš romanje na Vrhniko, odhod z Brezovice je ob 12.00, sv. maša na Vrhniki, v cerkvi spreobrnitve apostola Pavla, ob 16.00.

Priprava na zakon preko spleta od 4. do 6. februarja 2022 v Ignacijevem domu duhovnost. Zaročenci se lahko prijavijo preko spleta ali pa na e-naslovu pripravanazakon@ignacijevdom.si. Več informacij o pripravi je na spletu. Na njem najdete tudi odmeve na pripravo.

VABILO

Škofijska klasična gimnazija in Jegličev dijaški dom virtualno odpirata svoja vrata bodočim dijakom in vsem, ki vas zanimata dijaško življenje in delo v Zavodu sv. Stanislava, v soboto, 29. januarja 2022. Ob 9. uri se bo začel spletni dogodek, ki bo trajal do 11. ure.

Toplo vabljeni tudi na niz srečanj, na katerih bodo podrobneje predstavljena posamezna področja delovanja gimnazije in dijaškega doma. Ti spletni dogodki  se bodo zvrstili ob večerih med dnevom odprtih vrat in informativnimi dnevi , ki bodo 11. in 12. februarja 2022.

Dijaki in zaposleni Gimnazije Želimlje in Doma Janeza Boska vabijo na dan odprtih vrat. Na spletu bodo 22. 1. 2022 med 10. in 12. uro predstavili življenje in delo v želimeljski ustanovi. Lahko se boste srečali in pogovorili z dijaki, vzgojitelji in profesorji. Spoznali boste naše raznolike dejavnosti, lahko boste pri kakšni uri pouka… Vstop na spletni strani:  https://zelimlje.si.

About

View all posts by