Oznanila – 7. nedelja med letom – 20. februar 2022

Ta teden so veroučne počitnice. Verouk se začne v poneneljek, 28. februarja 2022.

Predstavitev dobrodelnega programa POTA
Smo skupina šestih deklet z željo, da bi pomagale ljudem po svetu. V poletnih mesecih se v okviru programa POTA pod okriljem Katoliške mladine za šest tednov odpravljamo v Indijo, v vasico Piali, nedaleč od mesta Kolkata, v dekliško osnovno šolo Piali Ashar Alo – v prevodu “Luč upanja” http://www.pialiasharalo.org/?lang=sl   
Dekletom bomo pomagale pri učenju angleščine, jih urile v socialnih veščinah, plesu, ročnih spretnostih in preprosto bile tam zanje. V popoldanskem času pa bomo izvajale tudi različne delavnice in oratorije za otroke na ulici, tudi za dečke ali dekleta, ki nimajo zadostnih finančnih sredstev za šolanje. Naš cilj je omogočiti šolanje še kakšni deklici in podpreti delovanje šole, ki jo vodi slovenska laična misijonarka Mojca Gayen. V ta namen zbiramo prostovoljne prispevke, ki jih bomo v celoti namenile potrebam na misijonu. Vesele bomo vsakega vašega daru. Bog vam povrni! Prostovoljke: Klara Majer, Eva Torkar, Anamarija Drnovšek, Zala Strniša, Maja Papler in Neža Šolar.

Postne duhovne vaje v vsakdanjem življenju.
“Božja ljubezen se sklanja do dna človeške mizerije.” Očetova ljubezen po Kristusu doseže človeškost in jo premeri od vrha do tal, vso višino in globino, vso širino in dolžino. To je tako velika skrivnost, da je ves postni čas potreben za vstopanje v to. Ta program teče že mnogo let in mnogi so prejeli dragoceno pomoč za duhovno poglobljen in zavzeto živet postni čas kot pripravo na Veliko noč.

About

View all posts by