Oznanila – 3. postna nedelja – 20. marec 2022

Torek, 22. marec, po večerni sveti maši je koncert otroškega pevskega zbora ob bližnjem materinskem dnevu.

Dejanje posvetitve Brezmadežnemu Marijinemu srcu.
Od začetka vojne v Ukrajini nas papež Frančišek neprestano vabi k molitvi in delu za mir. Za praznik Gospodovega oznanjenja, 25. marca 2022, je povabil škofe vsega sveta in njihove duhovnike, da se mu pridružijo pri molitvi za mir ter pri posvetitvi Rusije in Ukrajine Brezmadežnemu Marijinemu srcu. Papež bo molitev zmolil v petek popoldne ob 17.00 v Baziliki sv. Petra.
Ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore bo na Brezjah daroval sveto mašo ob 16.00, ob 17.00 pa sledi posvetitev Rusije, Ukrajine in slovenskega naroda Brezmadežnemu Marijinemu srcu.

Na spodnji povezavi vabljeni na večerno molitev tretjega dne tridnevnice, 24.3.2022, pred obnovitvijo posvetitve Ukrajine in Rusije Marijinemu brezmadežnemu Srcu, ki bo opravljena na praznik Gospodovega oznanjenja v petek, 25. marca 2022.

Povezava: https://us02web.zoom.us/j/86056106418?pwd=NXppSUlQL1BUT1hIMkxFMnJhZjFyQT09

Petek, 25. marec, praznik Gospodovega oznanjenja in materinski dan. Pri sveti maši ob 8.00 in 19.00 je tudi blagoslov nosečih mater v priprošnjo za zdravje in varstvo v času nosečnosti in za srečen porod.

Zvečer po maši je molitev križevega pota, ki ga  oblikujejo člani vseh zakonskih skupin.

Sobota, 26. marec, dekanijsko postno romanje v Šmarje pri Jelšah. Odhod avtobusa izpred cerkve ob 7.00 ter vožnja proti Šmarju pri Jelšah. Po prihodu v Šmarje pri Jelšah se bomo razdelili v dve skupini, prva skupina bo molila križev pot na Kalvarijo in se na vrhu Kalvarije priporočila sv. Roku v cerkvi sv. Roka, druga pa si bo ogledala baročni muzej. Potem se bosta skupini zamenjali. Ob 12.00 bo sv. maša v župnijski cerkvi sv. Marije Vnebovzete. Po sveti maši bo ob 13.00 kosilo v bližnji gostilni. Po kosilu se bomo odpravili proti domu. V Ljubljani bomo predvidoma okrog 17.00. Prispevek: 35 €(avtobusni prevoz, vstopnina za muzej in kosilo).
Povabljeni, da se prijavite.

DOBRODELNI VIOLINSKI KONCERT ZA POMOČ LJUDEM,
KI ZARADI VOJNE BEŽIJO IZ UKRAJINE

Brezovica – cerkev sv. Antona Puščavnika
sobota, 26. marec 2022, ob 19.45.

ILDAR GATOV  je vrhunski violinist. Diplomiral je na Moskovskem konservatoriju  Čajkovskega (akademija za glasbo) in na Sankt Peterburškem državnem konservatoriju Rimskega- Korsakova (akademija za glasbo) kot violinist in dirigent.
Od leta 1993 do leta 2015 je bil član velikega simfoničnega orkestra Akademskega Marijinskega gledališča v Sankt Peterburgu. Sodeloval je na številnih glasbenih festivalih po Evropi. Zadnja leta živi v župniji Brezovica in glasbeno deluje v Sloveniji.

ROMANJE K PRAVOSLAVNIM SAMOSTANOM IN SVETIŠČEM V SRBIJI (v Beogradu, Rakovici, Sremskih Karlovcih) od 28. do 30. aprila 2022. Srečali se bomo tudi z beograjskim katoliškim nadškofom Hočevarjem in s predstavnikom Srbske pravoslavne Cerkve vladiko Savo. Srečanje bo priložnost za medsebojno poznavanje in molitev za edinost kristjanov.

DEKANIJSKO-PRVOMAJSKO-ROMANJE__28.-30.4.2022_PROGRAM

Prijavnico lahko dobite tudi v župnijski pisarni.

DEKANIJSKO-PRVOMAJSKO-ROMANJE_28.-30.2022_Prijavnica

About

View all posts by