Oznanila, 3. november 2019

Ponedeljek, 4. november, po večerni sv. maši srečanje molitvene skupine Beseda Življenja. Naslov srečanja je: »Veselite se s tistimi, ki se veselijo, in jokajte s tistimi, ki jočejo« (Rim 12,15).

Sreda, 6. november, tečaj nege varovanca na domu, od 17.00 do 20.00 ure, ki ga bo vodila gospa Anica Sečnik, učiteljica zdravstvene nege. Tečaj bo potekal v obliki predavanj, pogovorov in vaj. Tako bodo udeleženci poleg teoretičnih znanj pridobili tudi praktične izkušnje.  Zaradi omejenega števila slušateljev prosimo, da pokličete na telefon 041 626 595 in potrdite svojo udeležbo.

Petek, 8. november, skavtski petek, pri sveti maši sodelujejo skavti.
Ta dan je tudi srečanje birmancev pri sv. maši ob 19.00.

Sobota, 9. november, ob 9.00 uri škofijsko srečanje ŽPS v Zavodu sv. Stanislava v Šentvidu.

Sobota, 9. november, srečanje ministrantov od 10.00 do 11.30. Na srečanje povabljeni tudi novi ministranti.

Sobota, 9. november, ves dan jezbiralna akcija starega papirja, ki jo pripravljajo skavti.

Nedelja, 10. november, Antonov večer, ob 19.00 v Marijinem domu. Z nami bo duhovnik in terapevt g. Peter Pučnik, ki nam bo spregovoril o skriti (ne)moči v vzgoji najstnikov.

Starši se danes pogosto čutijo nemočni pri vzgoji otrok, saj je “pljusk” družbe in raznih ponudb tako močan, da naše otroke dobesedno potegnejo v svoje valove. Starši ob tem iščejo vse mogoče načine, da bi otroku dali varno oporo, pri tem pa pogosto pozabijo, da ima otrok samo eno mamo in enega očeta, s katerima je organsko povezan. Nobena oseba ali institucija ne more dati otroku tega, kar lahko dasta mati in oče. Toda kje jemati moč, da bosta starša to zmogla? Tokratni gost želi skupaj s starši iskati njihovo moč, da bodo lahko zdržali ob najstnikih, ki jim stopajo na žulje.

Na predavanje ste posebej vabljeni starši birmancev in prvoobhajancev, za katere bo to prvo skupno srečanje, vabljeni pa starši vseh veroučencev in tudi stari starši, ki vas predavanje zanima

About

View all posts by