Oznanila, 29.1.2017

V četrtek, 2. 2., praznujemo praznik Jezusovega darovanja v templju. Sveti maši sta ob 8h in ob 19h. Zvečer povabljeni k praznovanju vsi veroučenci skupaj s starši.
Jezusovo darovanje ali svečnica – 2. februar, 40-ti dan po Jezusovem rojstvu. Prvotno ime današnjega praznika je bilo ‘Marijino očiščevanje’.
Po Mojzesovi postavi je morala vsaka mati, ki je rodila sina, štirideseti dan po porodu priti v tempelj, tam darovati in se tako ‘očistiti’. Temu predpisu se je podredila tudi Marija, Jezusova mati. Ona je Jezusa spočela in rodila deviško, zato je obred očiščevanja ne bi obvezoval. Vendar se mu je podvrgla. Kakor v vsem, se je tudi tukaj pokazala za Gospodovo deklo in izpolnila je Božjo postavo.

Na prvi petek v mesecu februarju, 3. 2., bom obiskal starejše in bolne na domu. Ob 15h bo na Brezovici molitev rožnega venca Božjega usmiljenja. Zvečer po maši oblikujejo molitev pred Najsvetejšim neokatehumenske skupnosti.

Na prvo soboto, 4. 2., bo ob 9h na Brezovici srečanje za ministrante. Zvečer pred sv. mašo bo molitev rožnega venca, po maši pa litanije Matere Božje. To je drugi dan v neposredni pripravi petih prvi sobot ob 100-ti obletnici Marijinega prikazanja v Fatimi 13. maja 1917.

V nedeljo, 5. 2., bo ob 15h bo slovesna sveta maša z revijo otroških pevskih zborov na Rakovniku. Revija je bila zamišljena s ciljem, da bi z glasbeno sveto mašo počastili ustanovitelja salezijanskega reda in zavetnika mladih, sv. Janeza Boska, ki svoj god obhaja 31. januarja. Revije oz. slovesne svete maše se udeleži med 500 in 700 otrok, ki sodelujejo s petjem in prihajajo iz različnih slovenskih župnij.

About

View all posts by