Oznanila, 25.12.2016

Praznik Jezusovega rojstva – Božič, 25.12. Svete maše bodo kakor v nedeljo: ob 7:00 Brezovica, 8:30 Vnanje Gorice in Log-kapela in ob 10:00 Brezovica.

Na praznik Jezusovega rojstva, 25.12., bo božični koncert pod vodstvom M. Grdadolnika v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani ob 19:30.

Dan samostojnosti in enotnosti, 26.12. Sveta maša za domovino bo v Dragomerju – v cerkvi – ob 10:00.

Praznik Svete Družine letos ni na prvo nedeljo po božiču kot običajno, ampak v petek, 30.12., ker je prva nedelja po božiču že praznik Marije Božje Matere, 1.1.2017. Na praznik Svete Družine bo pri maši na Brezovici zvečer ob 19:00 tudi blagoslov otrok.

Zahvalna sveta maša ob koncu koledarskega leta bo v soboto, 31.12., ob 19:00. To je tudi drugi sveti večer pred vstopom v novo koledarsko leto 2017. Z molitvijo hvaležno sklenimo leto, ki smo ga preživeli in se pri maši priporočimo za življenja čas, ki je pred nami.

Novo leto, 1.1.2017, je praznik Marije Božje matere. Ta dan je tudi nedelja, Gospodov dan vstajenja. Začnimo novo koledarsko leto z Gospodom, ki nas čaka v sv. Evharistiji.

V tednu po Božiču do novega leta ni veroučnih in drugih srečanj. Verouk se zopet začne v torek, 3.1.2017.

Z novim letom bo županijsko glasilo Zvonček izhajalo vsak mesec enkrat. Vsaka številka bo mesečna. Tako bo vsakič nova številka Zvončka izšla na zadnjo nedeljo v mesecu za naslednji mesec oz. prav na prvega v mesecu, če je nedelja prvi dan novega meseca. Zato prosim vse, ki ste dejavni po skupinah v župniji in tudi širše, da pošljete obvestila in vabila na dogodke pravočasno, vsaj v tednu pred zadnjo nedeljo v mesecu. Prav tako lahko darujete za svete maše za vaše domače ali za druge namene vsaj en mesec prej, lahko pa tudi več, da je vaš mašni namen lahko napisan tudi v Zvončku. Dodatni mašni nameni bodo tako le za pogrebno sv. mašo, za 7. dan po pogrebu oz. 30. dan po pogrebu. Na te stvari pa ne moremo vplivati, saj niso v naši moči. Bodo pa vsi mašni nameni še dodatno napisani za vsak teden sproti na spletni strani župnije Brezovica pod zavihkom: Mašni nameni.

About

View all posts by