Oznanila, 23. junij 2019

Ponedeljek, 24. junij, rojstvo sv. Janeza Krstnika, slovesni praznik, ob 19.00 uri, sv. maša na Logu v cerkvi.

Torek, 25. junij, Dan državnosti, ki obeležuje spomin na 25. junij 1991, ko je Slovenija formalno postala neodvisna. Na ta dan sta bili sprejeti Deklaracija o neodvisnosti Slovenije in Temeljna ustavna listina o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije, sicer slavnostno razglašeni naslednji dan, 26. junija, na Trgu republike v Ljubljani. Dva dni kasneje, 27. junija, se je z napadom Jugoslovanske ljudske armade začela slovenska osamosvojitvena vojna, v kateri je Slovenija obranila neodvisnost.

Sobota, 29. junij, praznik sv. Petra in Pavla, ob 9.00, mašniško posvečenje v ljubljanski stolnici, kjer bo posvečen tudi g. Gregor Bregar, ki je zadnje leto pred vstopom v bogoslovje bival v župniji Brezovica.
Zato vas povabim, da še posebej v tem mesecu juniju, ko se bližamo posvetitvi novomašnikov, molitev rožnega venca pred vsako sveto mašo namenimo novomašniku g. Gregorju Bregarju. Duhovno darilo je trajno darilo, je večno darilo.

V nedeljo, 30. junija, ob 10.00 uri, bodo pri sv. maši sodelovali mentorji in učenci Glasbenega centra Liberta, ki je z letošnjim šolskim letom začel s poučevanjem inštrumentov v Občini Brezovica.

About

View all posts by