OZNANILA, 21. avgust 2016

Spoštovani starši. Pri urniku verouka je nastalo nekaj sprememb v urah za 1., 2., 3., in 4. razred. Urnik verouka, ki je na spletni strani župnije od 21.8.2016 dalje je veljaven. Na listih natisnjen pa je žal z napakami. Za nastali zaplet se opravičujem, župnik.

Na Brezovici je letos že desetič potekal poletni oratorij za otroke. Vodilo oratorija je bilo »Zdaj gre zares«. V oratorijskem tednu so otroci in mladi spoznavali zgodbo o Ostržku, ki se je večkrat umaknil in odšel od očeta, a na koncu postal dober in odgovoren.  Iskrena zahvala vsem animatorjem – letošnjim in animatorjem preteklih let, ki so oratorij pripravili in oblikovali. Še posebej gre zahvala Valentini Celarc, ki je letos že peto leto vodila oratorij.

V Župnijski cerkvi na Brezovici sta pri glavnem vhodu zopet obnovljena kamna za blagoslovljeno vodo. Vso obnovo in postavitev je naredilo Kamnoseštvo Lev Vodnik iz Podutika pri Ljubljani kot dar za župnijo. Kamnoseštvu se v imenu župnije iskreno zahvaljujem. Župnik Jožef Poje.

Priprava staršev in botrov na krst bo v ponedeljek, 22.8. ob 20h v župnišču. Krstni nedelji sta: zadnja nedelja v avgustu in prva nedelja v septembru.

V sredo, 24.8. goduje sv. Jernej, apostol. Jernejeva nedelja – žegnanje na Logu bo v nedeljo, 28.8. Sveta maša bo ob 10h v cerkvi sv. Janeza Krstnika na Logu.

V nedeljo, 28.8. bo na Kureščku letno praznovanje Marije Kraljice miru. Ob 9h bo sv. maša in nato celodnevno češčenje. Zaključek slovesnosti bo s sveto mašo ob 16h, ki jo bo daroval ljubljanski nadškof Stanislav Zore.

Na prvi petek, 2.9. bom obiskal starejše in bolne na domu. Ob uri Jezusove smrti, ob 15h bo v cerkvi na Brezovici rožni venec Božjega usmiljenja. Po maši bo molitev pred najsvetejšim do 20:30 ure.

Na prvo soboto, 3.9. bo molitev rožnega venca s premišljevanjem pred sveto mašo ob 18:15.

Na prvo nedeljo v septembru, 4.9. bo vaš dar pri mašah namenjen za dokončanje del na koru.  Na koru so dokončana dela za talno ogrevanje in mizarska dela. S položitvijo talne obloge montažo luči in ozvočenja na koru se bodo dela na koru zaključila. Orglarski mojster bo v začetku jeseni tudi dokončno orgle uglasil in odpravil odstopanja, ki so se skozi poletje pojavila zaradi klimatskih sprememb.

 

Veroučna obvestila za starše in otroke:
Vpis otrok k
verouku za prvi razred in v višje razrede bo v petek, 2.9., od 15h do 19h in v soboto, 3.9., ves dan od 8h do 18h. Urnik verouka je na voljo v cerkvi pri verskem tisku in na spletni strani župnije. Pri vpisu otroka boste lahko dobili potrebne učbenike, delovne zvezke, liturgične zvezke in prispevali dar za katehezo. Učbenike si lahko sposodite tudi od starejših otrok.

Začetek verouka bo v ponedeljek, 5. septembra. Druga nedelja v septembru, 11.9., bo katehetska nedelja. Pri maši se bomo še posebej priporočili Svetemu Duhu in prosili za modrost.

 

About

View all posts by