Oznanila, 20. maj 2018

Molitvene ure pred Najsvetejšim

  • v župnijski kapeli Marije Matere Cerkve na Logu,
  • vsak dan od nedelje 20.5.2018 do sobote 26.5.2018,
  • med 20.00 in 21.00 uro.

Molitveni nameni:

  1. Spoštovanje življenja od spočetja dalje: za milost prenehanja umetnega splava v Sloveniji!
  2. Rešitev družinskih stisk.
  3. Duhovna prenova slovenskega naroda.
  4. Osebni nameni: predajte Jezusu vse vaše nerazrešene težave!

Naše prošnje za Božje usmiljenje in pomoč bodo vključene v nepretrgano molitev, ki bo ves teden po vsej Sloveniji poimenovano Jerihonsko bdenje 2018. Srečanje pred Najsvetejšim je oblikovano z molitvijo rožnega venca in premišljevanjem in slavljenje s slavilnimi pesmimi.

Podlaga je v Svetem pismu, ko je Bog odpravljal Izraelcem ovire na poti v obljubljeno deželo po Mojzesovem nasledniku Jozuetu (Joz 6).

Zgodovina Jerihonskih bdenj:  Idejni začetnik Jerihonskih bdenj je poljski duhovnik Anatol Kaščuk (1912 – 2005), goreč častilec Matere Božje, ki je organiziral prvo bdenje v poljskem Marijinem svetišču Jasna Gora (1.-7. maj 1979) z namenom uspešnega obiska papeža Janeza Pavla II. v tedanjo komunistično državo Poljsko. Obisk se je dobro iztekel v proticerkveno nastrojenem režimu. Kasneje so se po Poljski zvrstila številčna bdenja za različne namene.

 

POVABILO NA 18. (5. MEDNAODNO) SREČANJE V HALL NA TIROLSKO  

Zadnji vikend v avgustu, med (24. In 26.8.) bo v Avstriji na Tirolskem že 18. romanje k Presvetem Srcu Jezusovemu, katerega se letos peto leto udeležujemo tudi romarji iz Hrvaške in Slovenije, saj je med pomembnejšimi soorganizatorji tudi profesor dr.Anton Štrukelj. Ker se rok za 50% ugodnejšo ceno prenočitev izteka rok, vas prosim za vašo pomoč. Ali vašo prijavo ali pa, da povabite koga iz vašega okoliša, da se prijavi na to romanje. Prijave sprejemam na 051 344 688  ali na sdrago@siol.net do 27.5.2018. Običajno potujemo z enim avtobusom in zbiramo prijave do popolnitve avtobusa.
Za prenočitve smo dogovorjeni, da v hotel Badl (v tem hotelu je 8 dvoposteljnih sob, 4 triposteljne in 1 štiriposteljna).pravočasno sporočimo število ljudi. Če nas bo nad 20, bo prenočitev za dve noči z zajtrkom, za 50% cenejša (namesto 100 € bo 50 eurov na osebo za 2 noči). V dvorani OŠ pa je prenočitev brezplačna.

Profesor dr.Anton Štrukelj je preživel nekaj let tudi v Salzburgu, zato mesto in vse ostalo še bolje pozna. Teden pred srečanjem pa vodi tudi duhovne vaje za patre, ki so prav tako soorganizatorji srečanja. Nekaj spominov na podobno srečanje pa je tudi na spletu. https://www.youtube.com/watch?v=Pwu16JulAJs

 

Orgelska revija v cerkvi na Brezovici je v petek, 25. maja, ob 17.00. Sodeluje petnajst glasbenih šol iz vse Slovenije in študenti Glasbene akademije.
Organizatorji revije:
SLOVENSKO ORGELSKO DRUŠTVO
KONSERVATORIJ ZA GLASBO IN BALET LJUBLJANA
GLASBENA ŠOLA LJUBLJANA VIČ-RUDNIK
ŽUPNIJA BREZOVICA PRI LJUBLJANI
KULTURNO DRUŠTVO BREZA
Nastopilo bo 14 vrhunskih organistov iz vse Slovenije.
Vabljeni k poslušanju.

Obisk mladih prostovoljcev, skupina POTA, ki bodo poleti odšli v misijone je 27. maja pri vseh sv. mašah.

Na ta dan so tudi skavtske obljube v Dolenji vasi pri Polhovem Gradcu in žegnanje v Vnanjih Goricah ob 8.30 uri.

About

View all posts by