OZNANILA, 2. oktober 2016

V ponedeljek, 3.10. je po sv. maši v Marijinem domu srečanje molitvene skupine Beseda življenja. Lepo povabljeni (tudi na novo) v skupino.

Prvi skavtski dan bo na Brezovici v petek, 7.10. Skavti sodelujejo pri sv. maši ob 19h.

Ker je to tudi prvi petek v mesecu, po sv. maši oblikuje molitev pred Najsvetejšim zakonska skupina na Brezovici. Ob 20:30 je sklep molitve z blagoslovom. Med molitvijo bo priložnost za sveto spoved. Na prvi petek bom obiskal starejše in bolne na domu. Ob uri Jezusove smrti, ob 15h bo v cerkvi na Brezovici rožni venec Božjega usmiljenja.

Na prvo soboto, 8.10. bo molitev rožnega venca s premišljevanjem pred sveto mašo; začetek ob 18:15. po sv. maši bodo litanije Matere Božje pred Najsvetejšim.

Prvo srečanje mladih – mladinska skupina – bo v soboto, 8.10. ob 20h v Marijinem domu. Gost srečanja bo g. Robert Friškovec, zaporniški vikar in nekdanji kaplan na Brezovici. Lepo povabljeni!

Povabljeni v petek, 7.10., na Brezje na dan rožnega venca kjer bo bazilika Marije Pomagaj sprejela relikvijo svetega Janeza Pavla II. Ob 18h bo molitev rožnega venca in nato ob 19h sv. maša, ki jo bo daroval škof Alojz Uran; oz. povabljeni k spremljanju neposrednega prenosa po radiu Ognjišče. Naj  molitev rožnega venca 7. oktobra objame Slovenijo in na narod.

Srečanje za starše in birmance bo v Marijinem domu v soboto, 8.10. ob 9:00 uri. Med nami bo gostja dr. Polona Vesel Mušič. Je žena in mati petih otrok. Z delom na področju birmanske pastorale se ukvarja že več let. K temu področju pristopa tako strokovno, kakor tudi praktično, življenjsko, z osebno življenjsko izkušnjo matere. Srečanje je za vse birmance in starše skupaj.

V soboto, 8.10., bo ob 19:30 uri v športni dvorani Logatec koncert ob 5. obletnici simfoničnega orkestra Cantabile. Poleg simfoničnega orkestra Cantabile bodo natopili solisti: Mojca Bitenc, sopran; Janez Lotrič, tenor; Gal& Severa Gjurin še štirje drugi pevski zbori, med njimi tudi naš MePZ Brezovica.

stolnicaV nedeljo, 9.10. je dekanijsko romanje v ljubljansko stolnico v letu usmiljenja. Na romanje so povabljene vse župnije v dekaniji Vič- Rakovnik. Iz vseh župnij se bomo najprej zbrali ob 15.00 na škofijskem dvorišču. Še pred vstopom skozi sveta vrata je molitev romarjev. Po prihodu v stolnico je ob 15:30 molitev pred sveto mašo in nato ob 16:00 romarska sv. maša. V Ljubljano se lahko opravite z lastnim prevozom ali z mestni avtobusom. Prav tako bo tudi peš romanje. Iz Brezovice bomo ta dan peš odšli ob 12:30 uri.

About

View all posts by