Oznanila, 2. december 2018

V adventnem času je vsak delavnik ob 6:00 uri molitev hvalnic v Catehumeniumu na Brezovici – nasproti župnišča.

V decembru ne bo srečanja ŽPS v župniji, ker je dekanijsko srečanje vseh članov ŽPS, v nedeljo, 2. decembra, ob 16.00 uri na Viču. Lepo povabljeni.

Molitvena skupina Beseda Življenja je v ponedeljek, 3. decembra po večerni sv. maši.

V sredo, 5.12., na predvečer sv. Miklavža bo sv. Miklavž obiskal otroke na Brezovici v Brezovi dvorani OŠ Brezovica, ob 18.00 uri. Pred prihodom sv. Miklavža bo ogled dramske igre, ki jo pripravljajo mladi, animatorji župnije Brezovica. Na Logu je obisk sv. Miklavža v dvorani gasilskega doma ob 17.00 uri.

Na prvi petek, 7.12., je ob 15h na Brezovici molitev rožnega venca Božjega usmiljenja. Zvečer po maši bo molitev pred Najsvetejšim do 20:30 ure, ki jo pripravi zakonska skupina Vnanje Gorice.
Obisk starejših in bolnih na domu ne bo na prvi petek v mesecu decembru. Obisk bo šele pred praznikom Jezusovega rojstva, v petek, 21. decembra. Domači sporočite za obisk svojcev, starejših, ki za božične praznike ne morejo v cerkev, da jih obišče duhovnik na domu; pokličete lahko na tel.: 040 395 942 ali sporočite na e-pošto jozef.poje@rkc.si .

Na prvo soboto, 8. decembra, je zvečer pred sv. mašo molitev rožnega venca pred Najsvetejšim, po maši pa litanije Matere Božje.

Ta dan obhajamo Marijin praznik: Brezmadežno spočetje Device Marije. Praznujemo začetek življenja Božje matere, devet mesecev pred njenim rojstvom. Na ta dan, 8.12., imajo pevci Mešanega pevskega zbora Brezovica strokovno ekskurzijo v Zasavje ter zvečer v Litiji ob 19.00 uri sodelovanje pri sv. maši in koncert.

Skavtski petek je 14. decembra. Pri sveti maši sodelujejo skavti.

Božično novoletni koncert v cerkvi sv. Janeza Krstnika na Logu je v soboto, 15. decembra, ob 18.00 uri. Nastopala bo pevska skupina Cintare.

Antonov večer je v soboto, 15. decembra, ob 20.00 uri v Marijinem domu. Z nami bo p. dr. Christian Gostečnik in dr. Tanja Repič Slavič. Na predavanju z naslovom Novo upanje za letošnji božič nam bosta spregovorila o pripravi na božične praznike. Kako naj se pripravimo, da ne bo hitenja, napetosti, prepirov in praznine? Kako naj praznujemo, da bomo drug z drugim zares povezani? Kako naj praznujejo tisti, ki trpijo, so bolni ali nekoga pogrešajo? Kako naj praznujejo osamljeni? O teh in še drugih temah nam bosta spregovorila s psihološkega in duhovnega vidika. Lepo povabljeni.

About

View all posts by