Oznanila, 18. april 2016

Tridnevna duhovna priprava otrok in staršev na prejem prvega svetega obhajila bo v sredo, četrtek in petek, od 20. do 22. aprila, vsak večer ob 19h s sveto mašo (v četrtek je sv. maša samo zvečer).
Čiščenje cerkve na Brezovici, sreda,  20.4. starši prvoobhajancev (ob 8h in 16h)

Evharistija-sv-resnje-teloSlovesnost prvega svetega obhajila bo v nedeljo, 24.4., ob 10h.
Zahvalna sveta maša bo v torek, 26. aprila, ob 19h na Brezovici.
_________________________________________________________

Spomnimo se naših prvoobhajancev, predvsem pa njihovih staršev z molitvijo. Prosimo za trden v veri in zvestobi do Boga, da ne bi živeli brez darov zakramenta svete Evharistije, sv. maše. Da bi bili dobri pričevalci vere svojim otrokom!

Veroučne počitnice so od ponedeljka, 25.aprila, do ponedeljka, 2. maja. Verouk se začne v torek, 3. maja.

Markova procesija bo v ponedeljek, 25. aprila, ob 19h v Vnanjih Goricah.

Mesec maj – šmarnična pobožnost in molitev v priprošnji Mariji, Božji in naši materi. S prvim majem začenjamo šmarnično pobožnost. Vsak dan, razen nedelje, bo pri maši na Brezovici branje šmarnic in po maši litanije v čast Materi Božji. Lepo povabljeni – še posebej prvoobhajanci skupaj s starši!.

Šmarnice bodo vsak delovni dan tudi v cerkvi v Vnanjih Goricah zvečer ob 19:30 uri. K sodelovanju so vabljene prav vse družine. Svoje sodelovanje lahko potrdite in si izberete datum sooblikovanja bogoslužja na telefon 051 344 688.

Srečanje Besede življenja je v ponedeljek, 2.5., po sv. maši, ko se vrnemo iz podružnice Log nazaj na Brezovico.

Prošnji dnevi pred praznikom Gospodovega vnebohoda:
Prošnji dan za podružnico Log bo v ponedeljek, 2. maja. Začetek prošnje procesije bo ob 19h od trgovine Mercator na Logu po cesti do cerkve, kjer bo po procesiji sveta maša. Ta dan ni sv. maše na Brezovici.
Prošnji dan za Brezovico bo v torek, 3. maja. Zbrali se bomo pri sveti maši ob 19h, po maši bodo molitve za varstvo pred nesrečami in blagoslov našega dela. Prošnja procesija je na Brezovici že na belo nedeljo, ko je  zaobljubljena protipotresna pobožnost, molitev in procesija.
Prošnji dan za podružnico Dragomer bo v sredo, 4. maja. Začetek procesije bo ob 19h od križa na ovinku. Po procesiji je sveta maša v cerkvi v Dragomirju. Ta dan ni sv. maše na Brezovici.

Praznik Gospodovega vnebohoda: četrtek, 5. maj. Zvečer ob 19h je zahvalna sveta maša za letošnje birmance, botre in starše. Ta dan je obisk sv. maše tudi za vse ostale veroučence.

Obisk bolnih in ostarelih na domu bo na prvi petek, 6. maja. Ob 15h, ob uri Jezusove smrti, je v cerkvi na Brezovici molitev rožnega venca Božjega usmiljenja. Po maši je molitev pred Najsvetejšim do 20:30. Med molitvijo je priložnost za sveto spoved.

Na prvo soboto, 7. maja, je molitev s premišljevanjem pred sv. mašo ob 18:15. Po maši so litanije v čast Materi Božji.

Srečanje ministrantov bo na Brezovici v soboto, 7. maja, ob 9h.
V naši dekaniji bo tudi ministrantski kviz. Potekal bo Rakovniku v soboto, 14. maja, od 9h do 12h.

About

View all posts by