Oznanila, 15. februar 2016

zvoncek-miniZVONČEK št. 3 (15. februar 2016)

V ponedeljek, 15. 3., bo srečanje ŽPS v Marijinem domu ob 20h.

Obisk bolnih in starejših bo, namesto prvega petka v februarju, v petek 19. februarja.

V soboto zvečer, 27. 2. in v nedeljo, 28. 2., si boste lahko ogledali razstavo ročnih del bolnikov in invalidov v Marijinem domu. Vsak izdelek nosi s seboj svojo zgodbo. V njem se skriva veselje do življenja, pa tudi bolečina in samota. Z darom za kateri izdelek tudi podprete delovanje Prijateljstva bolnikov in invalidov pod okriljem Marijinih sester.

Duhovne vaje za birmance bodo v Stični od petka, 26. 2., do nedelje, 28. 2. Odhod v Stično bo z avtobusom ob 17h iz Brezovice.

Duhovne vaje za skavtske voditelje, SKVO, bodo od petka, 4. 3., do nedelje, 6. 3.

Prvi petek v marcu je 4. 2. Ob 15h, ob uri Jezusove smrti, bo v cerkvi na Brezovici molitev rožnega venca Božjega usmiljenja. Po maši zvečer, ki je ob 19h, bo molitev križevega pota, ki ga pripravlja soseska Vnanje Gorice.

Prva sobota v marcu je 5. 2. Ob 18:15 bo molitev rožnega venca s premišljevanjem. Po maši pa litanije v čast Materi Božji.

Prva nedelja v marcu je 6. 3. Vaš dar pri maši bo namenjen za nove orgle. Hvala!

Sestanek odbora za orgle bo v torek, 7. 3., ob 20h v Marijinem domu.

Skavtski petek, sodelovanje skavtov pri sv. maši, bo 11. marca.

Srečanje za ministrante v soboto, 12. 3. ob 9h na Brezovici.

Obisk starejših in bolnih na domu, zaradi duhovnih vaj skavtskih voditeljev na začetku marca, ne bo na prvi petek, ampak na cvetni petek, 18. 3. To bo tudi kot obisk pred velikonočnimi prazniki.

Prva sveta spoved za prvoobhajance bo v soboto, 19. marca ob 10h na Brezovici.

Ves postni čas, od pepelnice dalje do sv. velikonočnega tridnevja, je v župniji, v dvorani nasproti župnišča, vsako jutro od ponedeljka do petka ob 6h – molitev hvalnic. Vabljeni!

Vsako postno nedeljo je na Logu ob 15h molitev križevega pota na prostem, po poti do cerkve. Vsak postni petek po sv. maši je molitev križevega pota v cerkvi na Brezovici.

Od 1. februarja 2016 dalje stanuje na Logu (pritličje, pod kapelo) Roman Logar, ki skrbi za kurjavo, kapelo in za urejenost. Dosegljiv je na telefon: 070 701 963.

VEROUČNA OBVESTILA – ZA STARŠE IN OTROKE

Male sive (svetopisemske) celice: v postnem času bodo otroci vsak petek prejeli eno nalepko z vprašanjem. Iščemo ime neke osebe. Prvih pet otrok, ki bodo prvi uganili za katero ime gre dobi nagrado. Tekma se začne v petek, 19.2. Drugi del naloge pa je iskanje ustrezne besede…

Tretji razred – prvoobhajanci
Spoštovani starši. V pripravi na prejem dveh zakramentov vaših otrok: svete spovedi in svetega obhajila, bosta dve srečanji z vami in otroki skupaj. Če je mogoče, glede na varstvo drugih otrok in ostale obveznosti, sta povabljena oba starša, oče in mati. Poleg vas in vašega otroka, ki obiskuje 3. razred, lahko na srečanje pridejo tudi vaši starejši otroci. Srečanje bo v Marijinem domu v dvorani. Prvo srečanje bo v soboto, 27. 2., od 9h do 10h, drugo srečanje pa v soboto, 9. 4., ob isti uri. Prvo srečanje je namenjeno neposredni pripravi na prvo sveto spoved, drugo pa na prvo sveto obhajilo.
Obhajanje prve svete spovedi bo v soboto, 19. 3., ob 10h na Brezovici v župnijski cerkvi. V pripravi na prvo sv. obhajilo bo tridnevna duhovna priprava – to je obisk večerne sv. maše, od srede, 20.4., do petka, 22.4. V teh večerih bodo tudi vaje za prvoobhajance in prevzem oblek za prvo sv. obhajilo. Prvo sveto obhajilo bo v nedeljo, 24. 4. 2016, ob 10h. Zahvalna sveta maša bo v torek, 26. 4., ob 19h.

Deveti razred – birmanci
Duhovne vaje za birmance bodo v Stični od petka, 26. 2., do nedelje, 28. 2. Odhod v Stično bo za vse birmance skupaj z avtobusom iz Brezovice ob 17h. Za povratek nazaj domov v nedeljo, pa pridete starši v Stično, kjer boste lahko tudi pri sveti maši skupaj z vašimi otroki.
Srečanje za starše birmancev bo v torek, 15. 3., ob 20h v Marijinem domu. Na srečanje so povabljeni le starši, saj se z vašimi otroki srečujem vsak teden.
Birmanska devetdnevnica bo v dveh delih: prvi del bo obisk sv. velikonočnega tridnevja – vel. četrtek, vel. petek, vel. sobota in nato velika noč. Drugi del pa bo v tednu pred sv. birmo od torka, 12. 4., do petka, 15. 4. Sveta birma v soboto, 16. 4. 2016, ob 10h. Letos bodo tudi birmanci imeli zahvalno sveto mašo po prejemu zakramenta svete birme. To bo na praznik Jezusovega vnebohoda, 40. dni po Veliki noči, v četrtek, 5. 5., ob 19h. K maši v zahvalo pa so povabljeni tudi njihovi botri!

Bralne urice so v sredo od 10h do 11h v Marijinem domu.
Svetopisemske urice so v četrtek od 18h do 19h, tudi v Marijinem domu.
Pritrkovalci na Brezovici – vaje ob sobotah ob 9:30 v Marijinem domu.
Otroški PZ ima vaje v Marijinem domu ob sobotah od 10:00 do 11:30.
Mladinski PZ v Marijinem domu ob ponedeljkih od 20:00 do 21:30.
Mešani PZ ima vaje v Marijinem domu ob sredah od 20:00 do 22:00.
Mladinska srečanja so ob sobotah ob 20h v Marijinem domu.
V sredo je na Logu v kapeli srečanje Molitvene skupine ob 18:00.
V četrtek je na Logu v kapeli ob 20:15 srečanje skupine Prenova v Duhu.

V postnem času bo priložnost za sveto spoved vsaj 15 min pred vsako sveto mašo, še posebej pa pred nedeljsko sveto mašo in ob petkih.

About

View all posts by