Oznanila, 12.2.2017

Spoštovani starši prvoobhajancev!
Otroci so danes v petek, 17.2., srečno prispeli v Marijin dom na Bled in po večerji začno duhovne vaje, ki bodo potekale do nedelje. Z njimi je tudi pet animatork iz naše župnije. Za povratek pridete starši na Bled z osebnim prevozom v nedeljo ob 10h. Zaključek je s sv. mašo ob 11h.

V petek, 17. 2., je »orgelska« maša – tretji petek v mesecu.

V soboto, 18. 2., ob 9h je tretje, zadnje srečanje staršev in botrov v pripravi vaših otrok na prejem zakramenta sv. birme. Tudi to srečanje je namenjeno le staršem in botrom in ne birmancem, kot je bilo prvotno omenjeno. Birmanci bodo imeli samostojno srečanje, duhovno obnovo, posebej v soboto, 22. 4., od 9h do 13h, skupaj z animatorji.

Informativni dan za ŠKG in Gimnazijo Želimlje bo 17. in 18. 2. 2017.

V soboto, 25. 2., povabljeni na ogled filma z naslovom Kaplja na vedru, ki bo ob 20h v Marijinem domu. Kaplja na vedru je 45 minutni igrano-dokumentarni film, ki prikazuje bogato osebnost škofa Smeja in predstavi njegovo živo pričevanje o času, v katerem je živel, in o delu, ki ga je opravil. Film je poimenovan po istoimenski pesniški zbirki škofa dr. Jožefa Smeja, ki je izšla leta 1992. Simbolično naslov pomeni, da je tudi sam kot kaplja, majhen, skromen, a v svojih delih velik.

Postno romanje – GOSPA SVETA NA KOROŠKEM, sobota, 4. 3. 2017. Odhod izpred cerkve na Viču ob 7:30, vožnja preko prelaza Ljubelj na Koroškem, skozi Celovec do Gospe Svete (Maria Saal). Slovesna maša ob 10h v baziliki, po maši prosto za okrepčilo in osebne pobožnosti. Obisk Vojvodskega prestola v bližini. Povratek domov po Koroški ob Vrbskem jezeru, skozi Karavanški predor. Pozno kosilo bo v Žirovnici v gostišču Trebušnik. Povratek v zgodnjih večernih urah. Prispevek za vožnjo, cestnine, tunelnino, kosilo je 25€ .

About

View all posts by