Oznanila – 1. postna nedelja – 6. marec 2022

Ponedeljek, 7. marec, po sveti maši ob 19.30, srečanje molitvene skupine Beseda življenja. Naslov srečanja: »Odpusti nam naše dolge, kakor tudi mi odpuščamo svojim dolžnikom« (Mt 6,12).

Petek, 11. marec, po maši je molitev križevega pota, ki ga oblikujejo skavti.

Sobota, 12. marec, od 10.00 do 11.30, srečanje za ministrante, ker je preteklo soboto odpadlo.

Sobota, 12. marec, srečanje za mlade in birmance. Veselje je del osebne izkaznice mladih – a to ni vedno. Mladi vedno več govorijo o (duševnih) stiskah, pritiskih in strahovih. Po drugi strani je tukaj še korona, ki vsemu doda še dodatno breme in na obraze mladih riše žalost in skrbi. Povabljeni tudi starši birmancev in drugi, ki vas tema zanima. Kot gostjese nam bodo pridružili:

– Simona in Matjaž Kosi, zakonca, ki preko Misticizma – (Facebook strani) širita smeh, sprostitev in veselje,

– br. Luka Modic, kapucin, ki s svojim preprostim življenjem in zabavnimi prigodami pričuje o duhovni dimenziji veselja.
Program: 19.15 zbiranje in uvodna animacija; 19.30 pričevanje gostov in pogovor z njimi; 21.00 zaključek. Online večer bo potekal preko aplikacije ZOOM. Povezava bo na spletni strani župnije Brezovica.

Nedelja, 13. marec, pri svetih mašah bo predstavitev Zavoda BISER, ki omogoča svetovanje ženskam in njihovim bližnjim, ter spremljanje v stresni življenjski situaciji.

Prijavite se na enodnevno postno romanje, ki bo v soboto, 26. marca v Šmarje pri Jelšah.
Potek romanja: Odhod avtobusa izpred cerkve ob 7.00 ter vožnja po avtocesti do Dramelj, potem po regionalni cesti do Šmarja pri Jelšah. Po prihodu v Šmarje pri Jelšah se bomo razdelili v dve skupini, prva skupina bo molila križev pot na Kalvarijo in se na vrhu Kalvarije priporočila sv. Roku v cerkvi sv. Roka, druga pa si bo ogledala baročni muzej. Potem se bosta skupini zamenjali. Ob 12.00 bo sv. maša v župnijski cerkvi sv. Marije Vnebovzete. Po sveti maši bo ob 13.00 kosilo v bližnji gostilni. Po kosilu se bomo odpravili proti domu. V Ljubljani bomo predvidoma okrog 17.00. Prispevek: 35 €(avtobusni prevoz, vstopnina za muzej in kosilo).

About

View all posts by