Nedelja Božje besede – 24. januar 2021

in praznik
spreobrnitve apostola Pavla – 25. januar

Nedelja Božje besede je najprej praznik hvaležnosti za neizmerni dar Besede, po kateri želi Bog vstopiti v odnos z vsakim človekom. To je dan, ki povezuje vse ljudi, ki so Bogu hvaležni za njegove besede, ki so nam izročene po Svetem pismu. Ta dan nam daje priložnost za razmislek, kako bolje »ravnati z Božjo besedo« (2 Tim 2,15). Na to nedeljo se spomnimo in zahvalimo za bogato slovensko svetopisemsko dediščino, ki sega vse do izročila svetega Cirila in Metoda in Brižinskih spomenikov.

skg_gimnazija_zgibanka

Škofijska klasična gimnazija in Jegličev dijaški dom v Šentvidu v Ljubljani vabita na DNEVE ODPRTIH VRAT od 30. januarja do 11. februarja 2021. Zaradi epidemije bodo vsi dogodki potekali preko spleta na naslovu vpis.stanislav.si.

jdd_dijaski_dom_zgibanka

Povabljeni k sv. maši vsi domači, ki ste za sveto mašo darovali. Vsi pa ste povabljeni, da spremljate prenos svete maše preko medijev.

Prejem zakramenta svete spovedi in svetega obhajila – vsak delovni dan na Brezovici od 18.00 do 19.00. Ob nedeljah in praznikih je možnost za sveto spoved in sveto obhajilo od 11.00 do 12.00.

Dovoljeno tudi obhajanje svetega krsta v ožjem družinskem krogu.

About

View all posts by