Nameni svetih maš od 26.10.2020 do 1.11.2020

26.10. ponsv. Lucijan, muč.BR 19+ Miro Jakomin, 2. obl.
   + Štefka in Lojze Slabe
27.10. torsv. Sabina AvilskaBR 19+ Ana Sojer in vsi ++ Sojer
   + Alojz Rovšek, 7. dan
28.10. sresv. Simon in Juda Tadej, apostolaBR 19v čast in priprošnjo sv. Simonu in Judu Tadeju za moč v preizkušnji
   + Marija Slana, 30. dan
29.10. četsv. Mihael Rua, red.BR   8+ Terezija Pezdir, 30. dan
  BR 19+ Ivan Kavčnik
30.10. petsv. Marcel, mučenecBR 19+ Ivan in Ivanka Kušar
   + Ludvik in Niko Jakomin
31.10. sobsv. Volbenk, škofVG 8+ Ivan Marinčič
  BR 19+ Anton Hočevar, obl.
   + Dušan Strelec
1.11. nedVSI SVETIBR    7za žive in pokojne župljane
   + Frančišek Bokavšek (rojstni dan) in ++ starši Slana
   + Izidor Mole, obl.  in ++ družina Trček
  LG  8.30+ Matija Remškar, obl.
   + Avguštin Armič, 4. obl.
  VG 8.30+ Franc Smrtnik
   + Stane Plešnar, 29. obl.
   + Ludvik Japelj
   + Janez Jakomin
  DR  11+ Ivana in Marjan Krajnik ter ++ Kršmanec
   + Jure Mahne
   + Anton Čamernik
   + Mili in Marko Gerbec
   + Frančišek Čuden ter + Vera in Rudi Lomovec
   + Franc Remškar
  BR  14++ rodbina Vadam
   + Antonija Artač
   + Simon Drašler
   + Slobodan Brajović

Zaradi zdravstvenih razmer bo na praznik vseh svetih in spomina vseh vernih blagoslov vseh grobov na pokopališčih v župniji brez navzočnosti vernikov. Med prazniki v domači župniji opravite sveto spoved v župnijski cerkvi, prejmite sveto obhajilo, darujte za svete maše za pokojne, opravite dobro delo.

Zvečer, na praznik Vseh svetih, doma v družini zmolite rožni venec za vaše pokojne.

Priporočila Slovenske škofovske konference za obhajanje praznika vseh svetih (1. november) in spomina vseh vernih rajnih (2. november) v času epidemije bolezni COVID-19

  1. Zaradi zdravstvenih razmer se na praznik vseh svetih in spomina vseh vernih rajnih opusti tradicionalno obiskovanje sorodnikov in prijateljev. Verniki naj zasebno ali s člani svoje družine (skupnega gospodinjstva) obiščejo samo grobove v domači župniji oz. znotraj svoje statistične regije in tam molijo za rajne.
  • Duhovniki naj blagoslovijo vse grobove na pokopališču z enega samega mesta (pri pokopališki kapeli ali cerkvi, križu oziroma vežici ali ob vhodu), brez blagoslova posameznih grobov in brez navzočnosti vernikov. Blagoslov grobov naj spremlja zvonjenje zvonov župnijske cerkve in pokopaliških kapel. Tako bodo verniki po domovih z molitvijo lažje spremljali to sveto opravilo.
  • Verniki naj med prazniki v domači župniji opravijo sveto spoved, prejmejo sveto obhajilo, darujejo za svete maše za pokojne, opravijo dobro delo in prejmejo odpustek. Kako prejmemo odpustek, je predstavljeno na spletni strani Katoliške cerkve v Sloveniji
  • Namesto nakupov cvetja in sveč škofje vabijo vernike, da pri domačem duhovniku darujejo za svete maše (za svoje pokojne sorodnike, za zdravje v družini, za blagoslov pri delu, za srečen zakon, za uspeh v šoli, za starše, za prijatelje itd.). Župniki naj po spletu, e-pošti in socialnih omrežjih župljane povabijo k darovanju za mašne intencije in za vzdrževanje župnije.
  • Škofje vabijo, da se na večer pred praznikom vseh svetih (1. november) in spominom vseh vernih rajnih (2. november) ob 18.00 oglasijo zvonovi po vseh župnijskih cerkvah ter povabijo k družinski in osebni molitvi za rajne (npr. rožni venec).
  • Župniki naj predlog družinske molitve za pokojne za oba večera objavijo na spletni strani svojih župnij. Predlog molitve bo objavljen tudi na spletni strani Katoliške cerkve v Sloveniji: https://katoliska-cerkev.si
  • Duhovniki, redovniki in redovnice ter verniki naj dosledno uresničujejo državna in cerkvena navodila za preprečevanje epidemije ter ohranitev svojega zdravja in zdravja bližnjih.

Slovenska škofovska konferenca, št. 119-31/20, Ljubljana, 23. oktober 2020

About

View all posts by