Misijonska nedelja, 18. oktober 2020

Poudarek letošnje misijonske nedelje je na poklicanostivseh kristjanov, da oznanjamo evangelij. To je naše poslanstvo, ki ga je potrebno opraviti. Poslani pa smo ravno na podlagi poklica, ki vznika globoko v naši duši. Misijon je zato prvenstveno notranja stvar. Božji klic jenavzoč v čisto vsakem človeku. Bog tudi danes vztrajno kliče, kakor je klical v preteklosti.

Letos obhajamo 30-letnico smrti prvega slovenskega laiškega misijonarja dr. Janeza Janeža.Pogumno je izrekel svoj da Bogu. Svoje poslanstvo zdravnika na Tajvanu je živel tako celovito kot le malokdo. Kot tak je zato v neizmeren zgled pristnega krščanskega življenja, življenja, ki se nesebično razdaja za druge.

Pesmi za misijonsko nedeljo

Zaradi novih ukrepov za zajezitev širjenja epidemije so v veljavi novi predpisi tudi na področju verskega življenja, zato ni več mogoča javna udeležba vernikov pri sveti maši. Svete maše bova oba duhovnika v župniji darovala kakor je napisano v oznanilih mašnih namenov, a brez javne udeležbe vernikov. V tem času je mogoča individualna duhovna oskrba: zasebna molitev, sveto obhajilo izven svete maše, sveta spoved.

Cerkev na Brezovici je odprta eno uro za osebno molitev,
za sveto spoved in prejem svetega obhajila:

vsak delavnik od 18.00 ure dalje in
vsako nedeljo od 9.00 ure dalje.

Sveto obhajilo lahko prejmete med tednom ob 18.20 in ob 18.40 in v nedeljo ob 9.20 in 9.40.

About

View all posts by