Božična osemdnevnica

Letos ni bilo običajne božične odemdnevnice pri kateri bi se zbiral v cerkvi in ob koncu svete maše zapeli pesem Poslušajte vsi ljudje. Povabljeni, da si ogledate kratke zgodbe, ki imajo sporočilo za naše življenje.

Osmi dan
Zgodba o polhu, ki je spoznal, kaj je božič – odkriva sporočilo božiča. Božič je lep zato, ker Bog sprejema vsakega človeka, za vsakega skrbi, vsakega ga ljubi in se vsakemu podarja.

Sedmi dan
Zgodba o mački, ki je našla srečo – pokaže na nevarnost lenobe, brezbrižnosti, naveličanosti. v takem življenjem težko doživimo srečo, veselje, radost. Le prizadevanje za dobro rodi zadovoljstvo.

Šesti dan
Zgodba o kači, ki so jo tepli – spregovori o nasilju in izkoriščanju. Hitro lahko krivično obsojamo, ker imamo napačno predstavo. A vsak človek nosi v sebi nekaj dobrega, čeprav je zunanjost drugačna.

Peti dan
Zgodba o zvesti goski – oriše težko izkušnjo odhoda, nemoči, minljivosti, pogrešanja ljubljenega človeka. A moč ljubezni se ne da uničiti, ne umre. Šele v nemoči in ´izgubljanju´ odkrijemo to, kar nismo poznali…

Četrti dan
Zgodba o ptičku, ki se ni hotel izvaliti – se dotakne našega upanja in zaupanja. Nekatere stvari se nam zdijo nemogoče, a še vedno upamo, ker se ne moremo sprijaznit z dejanskim stanjem. pa res zaupamo Bogu?

Tretji dan
Zgodba o osamljeni ovci – govori o drugačnosti, ki je lahko razlog za zavračanje ali celo zaničevanje. Bog pa ne gleda na zunanjost ampak na srce. Bog prihaja za vsakega človeka.

Drugi dan
Zgodba o netopirjih, ki so iskali dom – pokaže na zavračanje drugačnih. Strah pred neznanim. Čeprav nekatere težko sprejmemo, Bog sprejema in ljubi vsakega.

Prvi dan
Zgodba o trmastem osličku – spregovori o naši nepripravljenosti in upornosti, da bi naredili nekaj dobrega. Tudi prisila in grožnja nas ne pelje na pot dobrega. Dobrota srca in prijaznost pa je močnejša od vsake prisile.

NAGOVOR OB ČETRTI ADVENTNI NEDELJI

Cerkev na Brezovici odprta eno uro za prejem svete spovedi, svetega obhajila in za osebno molitev:

  • vsako nedeljo od 9.00 ure dalje.
  • vsak delavnik od 18.00 ure dalje

Luči miru iz Betlehema
Naš svet je povsem isti kot včeraj, ta čas je le pokazal, kakšen je v resnici. Daleč smo si, že dolgo, in si od strahu ne upamo priti bližje. 
Zato vam prinašamo luč, saj je luč tista, ki ogreje, tista, ki pomiri, tista, ki nas drug drugemu približa. Ko namreč v temi nekomu osvetli obraz, ta ni več strah, ampak človek.
Zato vam prinašamo Luč, ki se je v Božiču spustila med nas. To je naš korak bližje vam v teh mrzlih časih. Želimo vam dati to Luč, želimo vam biti ljudje. Sprejmite jo od nas in jo nesite naprej. Naredite tudi vi korak bližje ljudem, nikogar ne pustite samega, poiščite način, da jim pokažete bližino. Ljubezen je iznajdljiva in bo našla pot.

Svete maše lahko spremljate
RADIO OGNJIŠČE – vsak večer ob 19. uri, v nedeljo ob 10. uri
NEDELJA OB 12.00 – TV EXODUS
NEDELJA OB 10.00 TELEVIZIJA SLOVENIJA 1
NEDELJA OB 9.00ŽUPNIJA VIČ
FRANČIŠKANI NA TROMOSTOVJU
Sveto mašo lahko od ponedeljka do petka po rednem urniku (ob 9., 10., 12.30 in 16. uri) spremljate tudi preko spodnje spletne povezave:
avdio http://89.212.159.162:8000/franciskanilj.mp3
video vsak dan ob 19.00, nedelja ob 10.00 in 19.00 https://www.youtube.com/channel/UCfmfnzaD5jtWoy18q1v5hQw/live
NEDELJA Ob 10.00 Grosuplje – Martin Golob

Adventni-koledar_2020

About

View all posts by