33. nedelja med letom

NAGOVOR za 33. nedeljo med letom

Gospod ne daje vsem istih stvari ter na isti način. Osebno nas pozna ter nam zaupa tisto, kar je ravno prav za nas. Toda vsem pa da nekaj skupnega in to je njegovo neizmerno zaupanje. Bog ima zaupanje v nas, nam zaupa. To je enako za vse. Ne razočarajmo ga! Naj nas strah ne preslepi, temveč mu zaupanje vrnimo z zaupanjem.
Devica Marija je to udejanjila na najlepši in naj popolnejši način. Ona je prejela in sprejela najbolj odličen dar, Jezusa osebno in ga človeštvu darovala z velikodušnim srcem. Prosimo jo, naj nam pomaga, da bomo ‘dobri in zvesti služabniki’ in tako deležni veselja našega Gospoda.

Evangelij – 15. november 2020

V tednu od 15. do 21. novembra bomo tudi letos obhajali teden zaporov, ki vsako leto poteka v okviru Katoliške cerkve in tudi drugih krščanskih cerkva ter skupnosti. Namen tedna zaporov je, da bi se kristjani v večji meri zavedali potreb vseh, ki se jih dotika beseda zapor.
Naslov letošnjega tedna zaporov je »Združeni v zapori«. Zaprte osebe vedo vse o zaporu, ki je precej bolj neusmiljena izkušnja kot »ostati doma«, ki so jo številni izkusili med virusno pandemijo/epidemijo.

Nedeljski Božji besedi ob rob: Vnovčeni in nevnovčeni talenti: Je Bog oče ali gospodar?

Navodila slovenskih škofov za preprečevanje epidemije COVID-19

About

View all posts by