Oznanila – 25. nedelja med letom – 22. september 2024

Glasbeno – pričevalski večer za ZAKONCE inmlade, ki bi se radi poročili
»RAD BI VAM POVEDAL!«

petek, 27. septembra, po večerni sv. maši (ob 19.45) v dvorani Antonovega doma na Viču v Ljubljani
(Tržaška cesta 85)

»Zato naj tudi vsak med vami tako ljubi svojo ženo kakor sebe, žena pa naj
spoštuje moža« (Pavlovo pismo Efežanom 5,33)

Brezpogojno spoštovanje ima zanj prav tolikšno moč in pomen kot brezpogojna ljubezen zanjo.
Dve skrivnosti uspešnega zakona, ki se jih uči vsak par, ki se želi imeti v zakonu lepo. Da bi to
še bolje razumeli, je dr. Emerson Eggerich (ZDA) pripravil tečaj za pare, ki temelji na Svetem
pismu in izsledkih sodobnih raziskav.

Zakonca Barbara in Marko Zrnec s koncertom LJUBEZEN IN SPOŠTOVANJE V PESMI IN BESEDI
posredujeta glavna sporočila omenjenega tečaja in njuno spopadanje z različnostmi. Izzive
in lepote življenja v dvoje sta prelila v avtorske pesmi in koncerte posvetila ubranim
odnosom v partnerstvu in v družini.

OBHAJANJE JUBILEJEV V SOSEDNJI ŽUPNIJI TOMIŠELJ

Župnija Tomišelj bo v tem letu obhajala dva visoka jubileja: 300. obletnico posvetitve cerkve in 120-letnico ustanovitve župnije.

Začetek v četrtek, 3. oktobra, z večerno mašo. Po maši bo nagovor za zakonce.

V petek po večerni maši, bo »župnijski kino«. V pripravi je zgodovinsko – dokumentarni film o župniji. V sliki in besedi se bomo sprehodili skozi pretekla desetletja oz. stoletja.

V soboto vabljeni otroci, da pridejo k župnišču ob 10h. Zanje bodo posebne delavnice. Mladi, birmanci in starejši, pa ob 11h. Odšli bomo v naravo, kjer bo imel g. Pavel poseben program in mašo v zavetju krimskih gozdov.

Glavna slovesnost bo v nedeljo, ob 9.30. Vodil jo bo vodil ljubljanski nadškof in metropolit, msgr. Stanislav Zore. Po maši bo »agape«.

Skupnost razvezanih v Cerkvi (SRCE) in Urad za družino SŠK organizirata 8. vseslovensko srečanje ločenih, ki bo v soboto, 12. oktobra, 2024, pri sv. Jožefu v Ljubljani. Naslov srečanja je: “Plamen upanja in molitve”. Začne se s spredavanjem ob 15.00, ki ga bosta imeli gostji dr. Mojca Zvezdana Dernovšek, dr. med., spec psihiatrije in psihoterapevtka dr. Urška Battelino. Ob 16.30 sledi sv. maša, ki jo bo daroval škof msgr. dr. Jurij Bizjak, po njej pa bo čas za agape in druženje. 

V nedeljo, 13. oktobra, nam bo pri nedeljskih sv. mašah ga. Milena Rudolf predstavila novo knjigo. Osebno pričevanje govori o velikem zaupanju v Boga Stvarnika, kateremu je vse mogoče. 

Zavod Zamlade.si vabi na tridnevno romanje v Medžugorje, ki bo od 25. do 27. oktobra 2024. Romanje je namenjeno predvsem mladim, mlajšim odraslim in mladim družinam, vabljeni pa tudi vsi drugi (ni starostne omejitve). Prispevek za romanje je 150 EUR. Duhovno spremljanje br. Jaroslav Knežević, kapucin.

Prijavite se na spletni strani: romanje.zamlade.si ali po e-pošti info@zamlade.si. Rok za prijavo je do petka, 18. oktobra 2024, oz. do zasedbe prostih mest. Prednost ima, kdor prej poravna akontacijo, ki znaša 50 EUR. Podatke za plačilo prejmete po prijavi, ostale informacije pa teden dni pred odhodom.

Otroška vprašanja o Bogu in večnosti

Se lahko Bog vozi z raketo? Zakaj ne morem videti angela? Zakaj Bog ne konča vojne? … Ob listanju Mavrice boste lahko vašemu otroku odgovorili na marsikatero vprašanje in ga vodili po poti vere. Spoznaval bo svetopisemske junake, reševal uganke, bral stripe in pravljice … Vsebine pripravljajo najboljši slovenski pisci, ilustratorji in katoliški pedagogi.   Revijo bodo otroci lahko vzeli v roke tudi pri verouku.    Otroci, ki berejo knjige, revije, stripe, so dokazano uspešnejši od tistih, ki brskajo samo po telefonu. Dajte otroku možnost, da razvija svojo bistrost.   Šola je tu, čas je da naročite Mavrico!

Letna naročnina na mesečno revijo + Mavrični zabavnik s popustom je 59,00 eur. Plačilo: v enem ali dveh obrokih. Ob naročilu lahko izberete eno izmed treh daril: knjigo 5 jezikov ljubezni otrok, barvice Steadler ali lonček Sveti angel.   Za naročilo nas pokličite na telefon 01/360-28-28 ali nam pišite na narocila@druzina.si. Zelo enostaven je tudi nakup v naši spletni trgovini

About

View all posts by