Oznanila – angelska nedelja – 1. september 2024

Nedelja, 1. september, prva nedelja v septembru – angelska nedelja.

Ponedeljek, 2. september, po večerni sv. maši srečanje molitvene skupine Beseda Življenja. Naslov srečanja za mesec september je: »Postanite uresničevalci besede in ne le poslušalci, ki sami sebe varajo(Jak 1,22). Lepo povabljeni tudi na novo!

Četrtek, 5. september, vpis otrok k verouku za vse otroke, od 1. do 9. razreda od 15.00 do 19.00. Naslednji dan za vpis je sobota, 7. september, od 8.00 do 12.00.

Petek, 6. september, prvi petek v mesecu. Obisk starejših in bolnih na domu. Zvečer po maši je molitev pred Najsvetejšim do 20.30.

Sobota, 7. september, vpis otrok k verouku za vse otroke, od 1. do 9. razreda od 8.00 do 12.00 v župnijski pisarni.

Sobota, 7. september, prva sobota, molitev rožnega venca pred Najsvetejšim s premišljevanjem na fatimski način pred sveto mašo. Po maši litanije Matere Božje.

Nedelja, 8. september, praznik Rojstva Device Marije ali Mali šmaren. Pri mašah bo blagoslov mater, ki pričakujejo rojstvo svojega otroka.

Ta dan je začetek veroučnega leta pri sveti maši  ob 10.00 na Brezovici. K sveti maši pridejo vsi veroučenci in njihove družine, katehistinje in drugi verniki. Pri sveti maši se bomo priporočili Mariji za blagoslov in varstvo v novem veroučnem letu, veroučenci pa bodo dobili blagoslovljene zapestnice, na katerih je vodilo letošnjega veroučnega leta.

Nedelja, 8. september, zaključek šmarnih maš na Dobrovi. Ob 15.00 je molitev rožnega venca in ob 15.30 sveta maša, ki jo bo daroval upokojeni nadškof msgr. Stanislav Hočevar. Peš romanje na Dobrovo bo ob 13.00 z Brezovice. Lepo povabljeni.

Ponedeljek, 9. september, začetek veroučnih srečanj.

Vsak petek, razen prvega petka v mesecu, je po sveti maši tiho češčenje Najsvetejšega do 20.00. Na prvi petek je skupna molitev do 20.30. Med češčenjem in molitvijo je tudi priložnost za sveto spoved. Možnost za sveto spoved je tudi med tednom pred sveto mašo.

About

View all posts by