Oznanila – 10. nedelja med letom – 9. junij 2024

Nedelja, 9. junij, vseslovensko srečanje otroških pevskih zborov na Rakovniku ob  15.00. Sodeloval bo tudi OPZ z Brezovice.  Skupaj bodo sestavili enega največjih otroških pevskih zborov pod vodstvom zborovodkinje Viktorije Celarc.

Petek, 14. junij, do nedelje, 16. junij, pripravljalni vikend za animatorje oratorija v Sečovljah.

Sobota, 15. junij, 56. romanje bolnikov, invalidov in ostarelih na Brezjah. V soboto, Pred sveto mašo, ki bo ob 10.00, bo možnost za skupno molitev. Romanje bo letos vodil ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore. Organizator srečanja je revija Ognjišče in Slovenska karitas. Udeležence bodo na dogodku spremljali prostovoljci mlade Karitas, skavti in prostovoljci Malteške pomoči. Radio Ognjišče bo neposredno prenašal sveto mašo, da bodo z dogajanjem duhovno povezani tudi tisti, ki se zaradi bolezni ne bodo mogli udeležiti dogodka.

Za mlade:

Vabljeni na junijski ples pod zvezdnatim nebom, ki bo 11. 6., ob 20.00 na forumu Zavoda Sv. Stanislava.
Večer bomo otvorili z latino ritmi sambe pod vodstvom plesnega učitelja. Gostili bomo DJ Romana in Kao Bend, ki bodo poskrbeli za dobro vzdušje.

Katoliška mladina tudi drugi petek v juniju, 14. 6., ob 6.30 zjutraj organizira javno molitev rožnega venca na Kongresnem trgu pred stebrom Svete Trojice.

Ob zaključku šolskega in študijskega leta organiziramo tradicionalno zahvalno romanje na Brezje. Potekalo bo v noči z 21. na 22. junija. Z romanjem pričnemo ob 20.30 pred zavodom sv. Stanislava. Jutranja sveta maša na Brezjah bo ob 7.00.
Prijava za organiziran avtobusni prevoz iz Brezij do Ljubljane in pa iz Brezij do Kranja.

Od 1. 8. do 6. 8. 2024 organiziramo romanje v Međugorje na 35. Festival mladih. V času festivala se tam zbere okoli 50.000 mladih in 500 duhovnikov s celega sveta, ki preko molitve, pričevanj, svete maše, katehez in druženja poglobijo svoj odnos z Bogom. Namenjeno je mladim, predvsem študentom. Število mest je omejeno, zato se hitro prijavi.

Za več informacij www.katoliskamladina.si.

About

View all posts by