Oznanila – 34. nedelja med letom – nedelja Kristusa Kralja – 26. november 2023

Ponedeljek, 27. november, začetek  tedna Karitas pod geslom »Dobro iz vsega srca«.

_____________________________________________

Salezijanska mladina vabi na predavanje v sklopu Emavs večerov. Tokratni naslov je Poklicanost moškega. Naš gost bo jezuit p. Vili Lovše, ki že dolga leta spremlja moške skupine. Predavanje bo v ponedeljek, 27. novembra ob 19.30 v gradu v Ljubljani na Rakovniku. Vabljena tudi dekleta.

______________________________________________

Petek, 1. december, prvi petek v mesecu decembru. Obisk starejših in bolnih na domu. Zvečer po maši molitev pred Najsvetejšim do 20.30 in med tem priložnost za sveto spoved.

Petek, 1. december, srečanje birmancev pri sveti maši ob 19.00.

V soboto, 2. 12. 2023, je ob 10.00 v Jegličevi dvorani Cistercijanskega samostana Stična srečanje za izredne delivce obhajila.
Po uvodni molitvi bo p. Nikolaj Aracki spregovoril o obredu obhajanja bolnikov na domu, nato pa bo ga. Tatjana Fink, voditeljica Hiše Ljubhospica, spregovorila o tem, kako pristopiti k bolnim, še posebej k tistim s težkimi diagnozami in njihovim domačim. Spregovorila nam bo iz svoje dolgoletne izkušnje spremljanja umirajočih. Srečanje se bo zaključilo s sv. mašo, ki jo bo ob 13.00 daroval nadškof Stanislav Zore, po srečanju pa vabljeni še na kosilo.

Sobota, 2. december, ob 9.00 v Marijinem domu na Brezovici  izdelava adventnih venčkov. K tej delavnici so povabljeni starši in tudi stari starši otrok. Venčke, ki jih bodo otroci izdelali, bodo za vaš dom. Kar jih bodo več izdelali pa tudi na razpolago v soboto in nedeljo po sveti maši.  

Sobota, 2. december, prva sobota v mesecu decembru; od 18.30 dalje, molitev rožnega venca pred Najsvetejšim.

Nedelja, 3. december, prva adventna nedelja.

________________________________________________

Od 1. do 6. decembra bo Slovenijo obiskal misijonar Pedro Opeka. Misijonsko središče Slovenije vabi na osrednja dogodka, kjer boste Pedra Opeko lahko v živo srečali:

  • Sveta maša z nagovorom v nedeljo, 3. decembra, ob 10. uri v cerkvi Marijinega oznanjenja na Tromostovju.
  • Pogovor in pričevanje z glasbenimi gosti v ponedeljek, 4. decembra, ob 19. uri v športni dvorani Medvode. Vstopnice za pričevanje v Medvodah lahko naročite preko Misijonskega središča Slovenije.

_________________________________________________

Osnovna šola Alojzija Šuštarja v Zavodu sv. Stanislava vabi starše otrok, rojenih v letu 2018: 

– na informativno srečanje za starše bodočih prvošolcev 1.12.2023 ob 16.00 v avli osnovne šole;
– k zbiranju predprijav za vpis otrok v 1. razred osnovne šole od 1. 12. 2023 do 7. 1. 2024

_________________________________________________

V Ignacijevem domu duhovnosti bopriprava na zakon preko spleta od 1. do 3. decembra 2023 in od  5. do 7. januarja 2024.  Zaročenci se lahko prijavijo preko spleta ali pa na e-naslovu pripravanazakon@ignacijevdom.si. Več informacij o pripravi je na spletu. Na njem najdete tudi odmeve na pripravo.

About

View all posts by