Oznanila, 7. april 2019

Petek,12. april, skavtski petek, pri sveti maši ob 19:00 uri sodelujejo skavti.

Petek, 12. april, začetek duhovnih vaj za birmance na Bledu. Odhod z Brezovice ob 16:00 uri z avtobusom.

Sobota, 13. april, ob 8:00 uri, generalno čiščenje cerkve v Vnanjih Goricah.

Sobota, 13. april, ob 9:00 uri, izdelava butaric, ki jo pripravlja Karitas in skavti. Namenjena je otrokom in staršem. Na delavnico se prijavite po e-pošti jozef.poje@rkc.si ali s SMS-om na 040 395 942, da bo pripravljenega dovolj materiala.

Nedelja, 14. april, cvetna nedelja, pri vseh mašah v župniji je blagoslov zelenja. Oljčne vejice boste lahko prevzeli že na tiho nedeljo, 7. aprila. Dar za oljčne vejice je za obnovo cerkva v slovenski Istri. Hvala vam, ker z darovi podpirate tudi župnije na Primorskem.

Nedelja, 14. april, cvetna nedelja, od 17.00 ure dalje sveta spoved pred prazniki za vso župnijo na Brezovici. Več duhovnikov bo spovedovalo v cerkvi in v Marijinem domu.

Spoved bo tudi med tednom pred sveto mašo od tihe nedelje do velikonočnega tridnevja.

Prav tako bo priložnost za sveto spoved na Rakovniku (še posebej v velikem tednu odponedeljka dosoboteod9h do 12h), v Ljubljani pri frančiškanih na Tromostovju in v ljubljanski stolnici.

Spoved za mlade: petek, 12. april, ob 19:30 na Rakovniku, ponedeljek, 15. april, ob 20:00 na Viču.

Nedelja, 14. april, cvetna nedelja, ob 19:00 uri, jev cerkvi na Brezovici velikonočni koncert, ki nas bo preko postnega časa usmeril proti Veliki noči. Znana glasbena dela A. Vivaldija, J. S. Bacha, G. Tartinija, A. Corellija in P. A. Locatellija bosta izvajala Fedor Stroganov na orglah in Ildar Gatov na violini. Lepo povabljeni na koncert, ki je kot sklep velikonočne spovedi.

V nedeljo, 7. aprila, se bo začel misijon na radiu Ognjišče, letošnji bo že 14. po vrsti,ki bo največji po številu misijonarjev.  Naslov letošnjega radijskega misijona “Cerkev je mlada” je navdihnila lanska sinoda mladih.

Od nedelje, 7. aprila, do sobote, 13. aprila, nas bodo nagovarjali: kardinal, nadškof, osemnajst duhovnikov, tri redovne sestre, pet glasbenih skupin in vrsta mladih laikov. Vabljeni k poslušanju.

Okrogla miza o pastorali športa

Vsredo, 10. aprila, ob 11:00 uri, v Galeriji Družina (Krekov trg 1, Ljubljana). Naslov: »Krščanski pogled na šport«. Gostje okrogle mize: nadškof msgr. Alojzij Cvilk, dr. Andrej Šegula, pastoralni teolog, Boštjan Jamnik SDB, Natali Hari, mlada športnica.

Ribniški pasijon

Z naslovom: Daritev za grehe sveta, bo v soboto, 13. aprila, v športni dvorani Sodražica in na velikonočni ponedeljek, 22. aprila, v športnem centru Ribnica. Vse predstave bodo ob 19h. Vstopnine ni. Več informacij dobite na www.ribniskipasijon.si

About

View all posts by