Oratorij 2017

ORATORIJ 2017

Od 21. do 25. avgusta je na Brezovici potekal oratorij z naslovom: Dotik nebes.

V oratorijskem tednu smo z otroki spoznavali življenjsko poslanstvo Marije Božje matere. Odkrivali smo njeno poslanstvo preko oznanila nadangela Gabrijela, njen odhod k sorodnici Elizabeti, potem ob rojstvu Božjega sina Jezusa in njeno spremljanje ob smrti na križu. Predvsem pa je pred nami njen zgled trdne vere ob vstajenju Jezusa in ob prihodu Svetega Duha na Binkonštni dan, ko je bila skupaj s prvimi kristjani, Jezusovimi učenci.

Iskreno se zahvaljujem vsem animatorjem, ki so oratorij pripravili in oblikovali. Še posebej gre zahvala Manci Modic in Lauri Novak. Zahvaljujem se tudi vsem, ki ste z molitvijo podpirali delo mladih na oratoriju in vsem sponzorjem . Žpk.

Leta 2016 je bil oratorij na Brezovici od ponedeljka, 15. avgusta, do petka, 19. avgusta.

Naslov oratorija je: Zdaj gre zares
V oratorijskem tednu smo z otroki spoznavali zgodbo o Ostržku, ki nam  pomagala razumeti in v drugi luči pogledati na moj osebni odnos z Bogom. Kakor se je Ostržek večkrat umaknil in odšel od očeta, tako se tudi mi večkrat s svojimi dejanji, s svojimi odločitvami skrivamo in odmikamo od Boga, ki je naš ljubeč in usmiljeni oče. Na koncu pa tako Ostržka, kakor tudi nas čaka oče, da nas stisne v usmiljeni objem, poln ljubezni in veselja, da smo se vrnili in prišli nazaj k njemu. Letos, ko obhajamo izredni jubilej svetega leta usmiljenja, smo imeli ta lik usmiljenega očeta še posebej v središču, našega opazovanja. Preko igre, molitve, katehez, raznih delavnic ter izleta smo tudi mi na koncu tedna prišli k našemu usmiljenemu očetu, ki nas ima neizmerno rad ter se zapodili v njegov objem.

O letošnjem otatoriju je bila tudi oddaja na radiu Slovenija. Več si lahko preberete ali slišite na spodnji povezavi:

Oratorij – duhovnost mladih

 

About

View all posts by